Mattias Nylund: Nok en solid forestilling fra oss

Etter dagens kamp mot Fløy hadde vi en prat med assistenttrener Mattias Nylund (bildet under). I likhet med både spillere og supportere som tok turen til Sørlandet var også han godt fornøyd med utbyttet på Colorlinebanen.

mattias nylund på trening april 2015I en uke der det har vært mye fokus på om Martin Falkeborn kommer til å forlate oss eller ikke: Har det vært vanskelig å holde fokuset for dere i trenergruppa og spillertroppen?
– Nei, egentlig ikke. Nå kan jeg først og fremst svare for meg og Magnus, men vi har vært med på dette gamet så lenge at vi vet at det er mye som kan skje i en spillergruppe i løpet av en lang fotballsesong. At det finnes interesse for våre spillere er noe alle forstår ut fra at vi har gjort det så bra i år. Og om interessen handler om Martin eller andre så gjelder det for oss å være proffe og gjøre jobbene våre. I dag synes jeg spillerne også var veldig flinke til å holde fokuset på kampen. Og Martin selv gjør også en veldig god kamp. Så svaret er egentlig enkelt: Vi klarte å håndtere situasjonen i dag. Og må fortsette med det, for slik er fotballen!

En flott borteseier mot Fløy. Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter kampen?
– Som vanlig var vi veldig solide bakover på banen, og viste igjen at vi er veldig vanskelige å score på. Selv om de fikk en sjanse da de skjøt i stolpen midt i første omgang. Men generelt sett er forsvarsspillet vårt veldig solid. Vi har en veldig god keeper, og også rekkene framover på banen jobber steinhardt for at motstanderne ikke skal skape sjanser på oss. Når vi angriper er vi flinke til å variere mellom å komme rundt på kantene og spille oss igjennom i midten. Jeg tror våre motstandere synes vi er vanskelige å spille mot, og vi har blitt flinke til å straffe våre motstandere når de gjør feil eller opptrer ukonsentrert.

Tidligere i sesongen var det fokus på at vi scoret få mål. Det har endret seg nå!
– Ja, vi har fått i gang angriperne våre, og det er egentlig veldig mange spillere som viser veldig god form for tiden. Og det er bra at mange melder seg på og ønsker å være med i startoppstillingen. Det kan vi trenge dersom vi skal være med og kjempe om opprykket helt til sesongslutt i oktober.

Hva blir fokuset framover?
– Vi må fortsette å jobbe hardt, ha god kvalitet på treningene og opptre seriøst og konsentrert i hver kamp som kommer framover. Da kan det bli en fin høst for EIK! Nå har vi ni strake seire i serien, og vi skal arbeide hardt for at seiersrekken fortsetter.

Mellom 50 og 100 egersundere tok turen til Flekkerøy i dag. Men på hjemmebane skulle vi vel ønsket at flere kom og så på oss?
– Ikke misforstå meg. Vi er veldig glade for de 4-500 som kommer på kampene våre. Og vi er fornøyde med stemningen de lager. Det er helt klart en ekstra støtte for gutta. Samtidig synes vi jo at vi har et bra produkt å vise fram, og tror at byens fotballinteresserte vil få en fin opplevelse på Husabø. Min oppfordring må bli at de som kom forrige helg mot Fyllingsdalen alle kan ta med seg en venn når vi møter Odd neste mandag. Det hadde vært veldig kult!

Share