Reaksjoner etter uavgjort mot Fana

Uavgjort 1-1 borte mot Fana var ikke helt etter planene til et seiersvant EIK-mannskap. Trener Magnus Powell ble tvunget til å gjøre mange endringer på et lag som har blitt veldig samspilt, noe som viste igjen i tigrenes spill ute på banen.

Spillet fløt aldri slik vi har blitt vant til, og i perioder ble vi hensatt til tider der EIKs fremste angrepsvåpen var lange baller opp til spissene. Vi satt allikevel igjen med et noe heldig poeng etter Mathias Perttamos (bildet over) sene utligning.

Vår toppscorer hadde dette å si om scoringen sin: – Fana ville ha offside, og når jeg ser på videoen i etterkant er det ingen tvil om at linjemannen burde ha vinket. Men trolig ser han ikke at jeg toucher borti ballen før den når fram til Cato. Når jeg da kom alene med keeper så jeg at han ventet et skudd i lengste hjørne, så da satte jeg den ved nærmeste stolpe. Det var en lettelse å se den gå inn, selv om jeg da ikke helt var klart at vi var langt inne i overtiden, sier Mathias.

Om kampen generelt var han i likhet med resten av spillerne og trenerteam litt oppgitt: – Vi så vel tidlig at det ikke helt var vår dag rent spillemessig. Vi fant ikke helt ut av formasjonen deres, og klarte heller ikke å finne ut hvor høyt vi skulle presse dem når de hadde ballen. Verken i angrep eller midtbaneleddet. De var også gode til å strekke laget vårt. Men heldigvis var vi igjen nokså solide defensivt, slik at heller ikke Fana skapte allverdens av farlige sjanser. Uten at det skal være noen unskyldning for en prestasjon som var langt unna pari er det klart at så mange rokkeringer som vi ble tvunget til å gjøre nok var en medvirkende årsak til at flyten forsvant. I dag var det først og fremst offensivt det skortet, avslutter han.

2015 fana borte marcel

I og med at mange spillere var utilgjengelige fikk Marcel Wawrzynkiewicz (bildet) sin debut i EIK-drakta fra start. Han spilte første omgang på høyrebacken, men byttet side etter pause: – Jeg er litt for fersk til å kommentere lagets innsats som helhet. Og det føler jeg vel helst er trenerens oppgave. Men i en slik kamp må vi kanskje være fornøyd med ett poeng når vi må vente så lenge til vi scorer. For min egen del var det veldig godt å komme i gang i EIK. Jeg var kjempefornøyd med at jeg fikk spille, og til og med hele kampen, så det kjennes bra.

Share