Vi tapte i Stavanger

Lassa Stadion i Stavanger har sjelden vært en fruktbar jaktmark for tigrene. Bare fire ganger på fjorten forsøk har vi returnert fra Stavanger med full pott mot rødtrøyene, siste gang i 2006, i Jimmy Quinns korte periode som EIK-trener.

Og heller ikke denne gang skulle det lykkes for oss, selv om både spillere og supportere entret stadion i visshet om at med seier ville vi igjen trone øverst på tabellen. Ullensaker/Kisa hadde nemlig bare spilt uavgjort 2-2 hjemme mot Sola.

Før pause dominerte vi spillemessig, særlig i midtperioden. Da hadde Mathias Perttamo omgangens eneste store målsjanse, da han skjøt i utsiden av stolpen. Ellers klarte vi å bygge opp flere fine angrep, men det skortet litt i presisjonen i de avgjørende pasningene. Mot slutten av omgangen klarte Vidar mer å få kampen inn i sitt spor, med ballen mye i lufta og tøffe dueller.

2015 vidar borte grande skyter

I andre omgang førte vi kampen det første kvarteret, selv om Vidar hadde en ball som smøg seg inn i mål fra spiss vinkel. Men dommer Cosmin Dima fikk med seg at den hadde gått gjennom et hull på utsiden av stolpen.

Bare tre minutter senere tok vi ledelsen da Kenneth Grande satte et straffe i mål, etter at Mads Nørby Madsen var blitt hektet inne i feltet av Vidars kaptein Andreas Westlye. Lars Jørgen Mork kunne nærmest ha punktert kampen noen få minutter senere, men hjemmelagets sisteskanse Bjarte Egeland fikk såvidt reddet med tåa.

Vi så ut til å ha bra kontroll på kampen nå, men kanskje ble denne redningen et slags vendepunkt. For da tjue minutter gjenstod fikk Vidar en overgangsmulighet etter at vi først følte oss snytt for et frispark i andre enden av banen. Kontringen endte med at Igor Spiridonov felte Kristian Tande Klepaker. Straffe til hjemmelaget og gult kort til vår keeper. Som nok var heldig at han ikke ble utvist. Og etter tre strake strafferedninger måtte Igor strekke våpen for Lars Edvard Danielsens straffe.

Resten av kampen ble en ustrukturert affære. Etter tre bytter ble laget vårt nokså omrokkert, og vi ga Vidar for store rom på midtbanen. Men det var på en dødball vi skulle tape kampen. Kim Skogsrud var for tøff i en luftduell med Klepaker. Vi halvklarerte det første innlegget, men på neste innlegg var markeringen fullstendig fraværende på bakre stolpe og Lasse Lütcherath Ihle hadde en enkel jobb å styre ballen forbi Spiridonov.

Vi fikk noen halvsjanser på overtid, men vi klarte aldri å stokke beinene slik at det ble ordentlig farlig foran Bjarte Egeland. Dermed ble det et skuffende resultat i en kamp der prestasjonene varierte veldig. I perioder fikk vi rimelig bra flyt på ballen, mens vi i andre faser av kampen slett ikke lignet noe godt lag.

Vi mønstret en sterk ellever fra start. Martin Falkeborn var ute med karantene, mens Cato Hansen og Eivinas Zagurskas er skadet. Mot slutten av kampen kom Jostein Kvernes salvesen inn på midtbanen i hans første seriekamp for sesongen. Jostein har vært med de siste par ukene i og med at stallen har blitt tynnet ut av skader.

Så hvordan er så ståa etter tre kamper uten seier. Faktisk ikke så aller verst. Selv om vi er fryktelig skuffet over tapet i dag. Vi er to poeng bak Ull/Kisa. Og vi har litt flere skader i troppen enn det som vi skulle ønske. Men med seier i de to neste kampene vil vi overta tabelltoppen igjen. Uten at det skal være en sovepute. Det er mye å jobbe med i uka fram mot hjemmekampen mot Eidsvold Turn neste søndag. Samtidig er fortsatt mye opp til oss selv. Med hard jobbing og riktig innstilling kan de neste ukene bli riktig så hyggelige for EIKs supportere.

Kampfakta:
Vidar – EIK 2-1 (0-0)
Lassa Stadion, 380 tilskuere
Scoringene: 0-1 Kenneth Grande (57, straffe), 1-1 Lars Edvard Danielsen (71, straffe). 2-1 Lasse Ihle (91)

EIKs lag:
Spiridonov, Wawrzynkiewicz, Nielsen, Skogsrud, Madsen, Mork, Romslo, Larshus Larsen, Nyborg, Grande, Perttamo
Benyttede innbyttere: Rasmussen, Salvesen, Koldal

2015 vidar borte lars jørgen-marcel

Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Rogalands Avis

2015 vidar borte perttamo

2015 vidar borte marcel 2

2015 vidar borte supportere

Share