En av de viktigste…

At en kamp er «den viktigste i klubbens historie» er en mye brukt klisje i fotballsammenheng. Så vi skal ikke gå i den fellen i forhåndsomtalen av morgendagens kamp på Jessheim. For undertegnede, som har fylt EIK mer eller mindre fast i 40 år, har flere ganger entret stadion med nettopp den følelsen. Randaberg i 1981, Kopervik i 2004 (bildet under) og Klepp høsten 2011 er bare tre eksempler på kamper som vi som var til stede aldri vil glemme.

kopervik 2004

Felles for alle de tre kampene var at de ble avgjørende for at EIK rykket opp fra nivå fire til nivå tre. Lenger tilbake i EIK-historien vil eldre supportere kunne snakke om kampen mot Bryne i mai 1959, da begge lagene luktet på opprykk til den gamle Hovedserien. Og kampen mot SIF høsten 1963, der EIK tapte og forsvant ut i det store intet i mange år.

Vi spilte jo en lignende kamp mot Åsane i fjor. Men den gang lå vi fem poeng bak før kampen, med fire kamper igjen å spille. Så derfor var vi vel litt sånn halvlunkne med tanke på at den kampen skulle bli avgjørende. Og med solid bakoversveis i Bergen ble det aldri spennende helt inn.

I min levetid er nok den kampen som ligner mest på morgendagens kamp mot Ull/Kisa oppgjøret hjemme mot Varegg i nest siste serierunde i 1983. Vi lå ett poeng bak og ville gå forbi bergenserne med seier. 1100 tilskuere i Idrettsparken fikk se en spennende kamp som endte målløst, men der Jan Kjell Skulstads stolpeskudd manglet millimeter fra å gå inn. Med 6-0 over bunnlaget Fana i siste serierunde ville vi gått opp med seier mot Varegg.

avisutklipp varegg 83

I morgen er vi i førersetet når kampen blåses i gang. Med gratis inngang vil det nok komme masse publikum. Lokalavisa på Jessheim antyder minst 1000-1500. Da blir det ekstra viktig for de av oss som reiser å renske stemmebåndene skikkelig og forsøke å vinne kampen på tribunen. Vi viste senest i fjor på Bislett at det lar seg gjøre selv i undertall!

Tigrene har forberedt seg bra i løpet av treningsuka, og både spillere og supportere gleder seg veldig til kampen i morgen. Undertegnedes forslag er at vi som skal på kampen samles et par timer før avspark på Haven Cafe & Pub i sentrum av Jessheim.

Ellers vil Bartender i Storgaten i Egersund sende kampen live på storskjerm til de av våre supportere som ikke tar turen.

bislett stadion eik supportere

Eidsvoll-Ullensaker Blad har for øvrig et intervju med Lars Jørgen Mork, som dere kan lese her

Share