Solid forestilling av tigrene på Sola

På forhånd fryktet mange EIK-supportere bortekampen mot Sola, mot et lag vi har hatt trøbbel med i tre oppgjør tidligere i år. Men denne gangen vant vi ganske komfortabelt 3-0 etter en bunnsolid forestilling.

Kim Robert Nyborg satte standarden. Først med en heading i stolpen etter sju minutters spill, og deretter da han midtveis i omgangen ga EIK ledelsen med et kanonskudd på halv volley, som føk inn i vinkelen bak en sjanseløs Lars Øvernes.

Sola yppet seg litt etter vårt ledermål, men uten å skape noen store sjanser Vi doblet ledelsen før pause da Sverre Larshus Larsen var våken og sendte et slurvete utspill fra keeper Øvernes på direkten i mål fra rundt 25 meters hold.

De første minuttene etter pause var Sola veldig aggressive, og presset oss tilbake. Cato Hansen hadde en bra mulighet til å score vårt tredje, før et skudd fra Abdi Huka traff tverrliggeren. Men like etter satte Kim Robert Nyborg inn vårt tredje mål, og punkterte dermed i realiteten kampen.

Den siste halvtimen var i store deler en transportetappe, livet opp av noen stygge etterslenger. Hjemmelagets Sindre Brasetvik ble utvist ti minutter før slutt etter en sein tackling.

Rundt 300 tilreisende supportere fra Egersund dominerte totalt på tribunen i flomlyset, og fikk altså se sitt lag gå opp i en fire poengs ledelse før Ull/Kisa spiller mot Fyllingsdalen i morgen ettermiddag.

Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Solabladet
Kampfakta (fotball.no)

Share