Solid seier mot Vålerenga 2

Pause
EIK leder fortjent 2-1 ved halvtid etter en omgang der vi har dominert stort i perioder mot et ungt VIF-lag. Første mulighet kom allerede før kampen var 20 minutter gammel, men ingen klarte å sette foten på Morten Bjørlos gode innlegg. VIF hadde en bra mulighet etter corner et par minutter senere, men headingen gikk rett på keeper Oscar Larsson, som ble foretrukket i EIKs mål etter en god treningsuke.

Vi fikk et fortjent ledermål allerede etter sju minutter da Morten Bjørlo bredsidet inn Oscar Garcias innlegg fra rundt 20 meters hold (bildet over).

Vi fortsatte å dominere, men en god VIF-keeper Adrian Møller holdt laget sitt inne i kampen. Etter en haltime måtte imidlertid Møller igjen melde pass når Sverre Larshus Larsen headet inn Morten Bjørlos innlegg.

Mot slutten av omgangen slakket vi litt av på gasspedalen. Det straffet seg et par minutter før pause da ballen ble slått opp i Kim Skogsruds hånd, noe som førte til at dommer Ola Kellerhals blåste straffe til gjestene. Henrik Udahl satte inn straffen slik at stillingen ved pause er 2-1.

Kampslutt
EIK – Vålerenga 4-1
En veldig fortjent seier etter at vi også i andre omgang er klart best. Selv om vi til tider spiller litt nonchalant. Oscar Garcia med den viktige tredje scoringen bare to minutter inn i omgangen når han kommer alene med VIF-keeper Møller.

Vi har flere store muligheter utover i omgangen, men scorer bare en gang, etter åtti minutters spill, når Kim Nyborg setter en hard markkryper inn i hjørnet til venstre for keeper Møller.

Kampfakta
Referat Stavanger Aftenblad

Share