Jenter 14-1 tok bøtta i Lindesnes Cup

EIK deltok lørdag med to Jenter-14 lag i Lindesnes Cup. Denne turneringen for sjuerlag samler hele 280 lag, og blir spilt over to dager i Idrettsparken i Mandal.

Totalt åtte lag var påmeldt i vår klasse, og de to EIK-lagene spilte i hver sin pulje. Toerlaget overrasket gledelig med å vinne de to første kampene mot Mandalskameratene og Oltedal med 3-0 og 6-1. Laget var dermed klar for semifinale, selv om det ble tap 4-0 mot Havørn i siste gruppekamp.

Førstelaget vårt vant oppskriftsmessig 5-0 over Holum og 3-1 over Kvinesdal i sine to første kamper. I siste gruppekamp ble det dramatikk mot Vigrestad da vi i begynnelsen av andre omgang lå under med 4-1, etter svært slett forsvarsspill. Men jentene tok seg sammen mot slutten og utlignet ti sekunder før full tid til 4-4.

Det betydde samtidig at de to EIK-lagene ville møtes i semifinalen. Her holdt toerlaget noenlunde stand til det ble 2-0, men deretter rant målene inn jevnt og trutt før det stoppet på 6-0.

Vårt førstelag var dermed i finalen, der det ble et nytt møte med Vigrestad, et lag vi har hatt noen harde og tøffe oppgjør med opp gjennom årene. Finalen i Mandal ble intet unntak. Vi tok ledelsen 1-0 tidlig i kampen ved Sara Tengesdal, før jærbuene utlignet. Men utover i kampen begynte spillet å sitte, og det var derfor fortjent at Thea Kvåle Gløpstad puttet på to scoringer slik at vi ledet 3-1. Vigrestad reduserte en gang før slutt, men EIK-jentene stod i mot det presset som kom mot slutten, og kunne dermed heve den store pokalen.

En kjekk dag som ble enda bedre når meldingene om mange scoringer av A-laget tikket inn på mobilskjermene!

Bildene under viser de to EIK-lagene etter at de hadde spilt mot hverandre i semifinalen, samt etter pokalutdelingen.

lagbilde begge lag lindesnes cup 2016 jenter 14

lindesnes cup j14 lagbilde etter premieutdeling

Share