Bjarnason hyller laginnsatsen etter bortetriumfen

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason hyller laginnsatsen og var svært fornøyd med prestasjonen laget hans gjorde da årets første seier kom i den første bortekampen.

Bubacarr Sumareh sørget for en viktig 1-0-seier for Tigrene borte mot Notodden lørdag. Dermed kunne også trener Bjarnason juble for sin første seier som EIK-trener i seriesammenheng.

– Jeg tror alle er rimelig fornøyde med prestasjonen og resultatet. Jeg synes vi vinner full fortjent sett kampen under ett, sier EIKs trener.

Lettelse

Islendingen innrømmer at det var en lettelse å få sin første seier i havn som EIK-trener.

– Det er klart at man føler en lettelse når man har vunnet årets første kamp. Laget skal ha ros for gjennomføringen, sier han.

Treneren var særlig tilfreds med det som ble prestert foran eget mål. Det har han også god grunn til. EIK-forsvaret slapp knapt nok hjemmelaget til en neste målsjanse gjennom oppgjøret i Idrettsparken på Notodden.

– Vi leverte en bra defensiv forestilling, og det tar vi med oss videre, fortsetter han.

Tar med seg mye positivt

Fremover på banen var det også mye positivt for de gule og svarte. Med litt mer hell, kunne seieren vært større for EIK. Bjarnason mener imidlertid at det må jobbes mer med spillet i den siste tredjedelen av banen.

– Vi kom oss ofte i farlige sitasjoner, men for ofte ble ballen sløst bort for tidlig. Men alt i alt er dette en meget solid bortekamp, understreker EIKs trener og fortsetter:

– Vi har flinke i å presse motstanderen høyt, og da vi ble spilt lave, forsvarte vi oss bra. Hele laget var gode i det kollektive forsvarsspillet.

Nydelige forhold

Det var svært gode forhold på Notodden lørdag, og kampen gikk i et strålende vær. Bjarnason unte spillerne å spille under slike forhold etter den spesielle åpningen.

– Det var moro og endelig kunne spille under normale og gode forhold. Spillerne var ekstra giret foran kampen, og med en lang reise i før kampen, var dette svært bra, sier han.

Allerede førstkommende onsdag er det ny kamp for de gule og svarte. Da venter Staal Jørpeland borte i cupens første runde. Bjarnason er opptatt av at de gjør de riktige tingene frem mot neste kamp.

– Kampene kommer tett, og det må jeg ta hensyn til. Cupen er viktig for oss, men serien har alltid førsteprioritet. Vi må derfor finne ut hvem som er klare til ny dyst allerede onsdag, og hvem som trenger hvile. Vi har en bred og god tropp, og uansett hvem vi velger, har vi et bra lag, sier Bjarnason.

Share