Sumareh sikret årets første trepoenger

EIK tok en svært imponerende og sterk borteseier da Notodden ble beseiret med 1-0 etter en ny nettkjenning av Bubacarr Sumareh.

Lørdagens bortekamp startet tett og intenst på Notodden Idrettspark. Den første sjansen stod de gule og svarte for da  Marcel Wawrzynkiewicz spilte frem Kenneth Grande som på elegant vis tok ned ballen. Han fant Bubacarr Sumareh. Avslutningen fra EIK-angriperen gikk utenfor.

Utover i omgangen var det jevnspilt, men EIK kom til de største sjansene i første del av omgangen. Et snaut kvarter ut i solskinnet på Notodden headet kaptein Sverre. Larsen like utenfor etter et bra innlegg fra Grande. Deretter var Sumareh frempå igjen da Bjørlo tredde gjennom angriperen som avsluttet nede til venstre, men keeperen fikk avverget.

Flere farlige sjanser

Notodden var heller ikke ufarlige, og var særlig frempå da de fikk muligheten til å kontre. Ved en anledning ble Jim Johansen spilt gjennom, men i det han skulle avslutte, fikk EIK-forsvaret avverget.

Fire minutter før pause skaffet Sumareh frispark i farlig posisjon like utenfor 16-meteren. Det ble tatt av Eivinas Zargurskas. Forsøket gikk like utenfor. Like etterpå var det kaptein Larsen som igjen fikk avsluttet etter bra spill i EIKs angrep. Flere sjanser ble det ikke, og dermed var det målløst i en relativt underholdende 1. omgang.

2. omgang startet på samme måte som den første. Den første halvsjansen etter hvilen stod Mads Nørby Madsen for da han skar innover i feltet og deretter hamret ballen i nettveggen. Noen minutter senere var det hjemmelagets tur. En Notodden-angriper ble spilt gjennom, men EIKs sisteskanse, Igor Spiridonov vartet opp med en svært kvalifisert redning.

Fortjent ledelse

Gjestene i gult og svart var det førende laget, og hadde mest ball på Notodden. Likevel slet laget i den siste tredjedelen av banen, men en opplagt Bubacarr Sumareh truet i bakrom ved flere anledninger. Kvarteret før slutt ble sistnevnte spilt gjennom, han rundet en Notodden-spiller og ble felt. Dommeren pekte på korrekt på straffemerket.

Sumareh var sikkerheten selv da han ordnet en fortjent 1-0-ledelse til ellevill jubel blant de tilreisende.

Resten av oppgjøret dreiet det seg om å forsvare seg for EIK, og det gjorde de på en utmerket måte. Hjemmelaget var aldri i nærheten av å true EIKs ledelse, og dermed kunne tigrene til slutt juble for sesongens første trepoenger og ikke minst en sterk borteseier.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp i 2.divisjon, Idrettsparken i Notodden

NOTODDEN – EIK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (79) Bubacarr Sumareh (str)

Dommer: Haakon Magan, Ål IL

Tilskuere:

EIKs lag: Igor Spiridonov – Marcel Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen (Sondre Norheim fra 89) – Sverre L. Larsen, Henning Romslo, Eivinas Zargurskas, Morten Bjørlo (Chris Sleveland fra 83) – Kenneth Grande (Kristoffer Rasmussen fra 73) – Bubacarr Sumareh

Share