Bjarnason: – Solid og profesjonell gjennomføring

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason kan glede seg over avansement til cupens 2. runde etter 2-0 borte mot Staal Jørpeland. Men treneren er opptatt av at fokuset raskt rettes mot seriekampen mot Vidar søndag.

Islendingen var tilfreds med gjennomføringen laget hans gjorde på en særdeles vanskelig bortebane. De gule og svarte visste de ville få det tøft mot Staal, som alltid er sterke på hjemmebane. Men et tålmodig EIK-lag håndterte oppgaven bra og tok seg videre.

– Det var en vanskelig kamp på en vanskelig bortebane. Det var krevende å få til noe fint spill langs bakken med utfordrende baneforhold. Det ble en jevn affære, men jeg synes likevel at vi stort sett hadde overtaket i kampen, oppsummerer EIKs trener.

– Fortjent seier

Kun ved et par anledninger var hjemmelaget farlig frempå, ellers hadde et godt EIK-forsvar kontroll på det Staal foretok seg i angrepsspillet.

– Seieren synes jeg er fortjent, mener Bjarnason.

Laget hadde kun et formål med cupkampen; ta seg videre til 2. runde. Dermed var det ikke så nøye hvordan det ble gjort.

– Vi visste det ikke ville bli noen pen forestilling. Fokuset var avansement, og spillerne skal ha ros for måten de gjennomførte kampen på. De fulgte kampplanen og gjorde akkurat de vi var enige om på forhånd. Spillerne jobbet virkelig hardt, sier EIK-treneren.

«Vi visste det ikke ville bli noen pen forestilling. Fokuset var avansement, og spillerne skal ha ros for måten de gjennomførte kampen på.» EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason

Mange endringer

Det ble gjort mange endringer på laget til cupkampen mot Staal onsdag. Småskader og tett kampprogram gjorde at Bjarnason valgte å gjøre mange endringer.

– Vi blir nødt til å gjøre mange endringer som følge av skader og slitasje, men likevel klarte vi oss veldig bra. Det er viktig at vi får bruke hele troppen, og at flere spillere får matchtrening. Mange av spillerne spilte også kamp for rekruttlaget mandag. Derfor var det ekstra viktig at vi hadde riktig fokus inn mot kampen, fortsetter han.

Bjarnason har selv lang cuperfaring, og ble cupmester med Brann i 2004.

– Man vet aldri når cupoverraskelsene slår inn, og er man ikke fullt til stede, så får du trøbbel.  Profesjonalitet er derfor viktig, sier han.

Fullt fokus mot Vidar

EIK-treneren har ikke rukket å tenke på hvem han ønsker seg i neste runde av NM.

– Det kan vi ikke bruke tid på. Vi er uansett klar for å yte vårt beste uansett hvem vi blir satt opp mot. Nå retter vi fullt fokus mot Vidar i serien på søndag, sier han.

– Nå gjelder det bare å restituere seg og bli klare til å yte igjen på søndag, avslutter EIK-treneren.

«Nå gjelder det bare å restituere seg og bli klare til å yte igjen på søndag» EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason

EIK tar i mot Vidar i Idrettsparken søndag klokka 15.00. Allerede fredag spiller EIK 2 lokalderby mot Eiger i 4.divisjon på Kiwi-banen. Avspark er klokken 19.00.

Share