– Vi var dessverre ikke gode nok

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason mener laget hans ikke lyktes med kampplanen. Nå blir det viktig å nullstille seg før neste kamp borte mot Vindbjart.

– Vi må være såpass ærlige og ydmyke med oss selv å si at vi ikke gjorde noen god kamp mot Vidar.

Det sier EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason dagen derpå etter 1-1 hjemme mot Stavanger-laget søndag. Islendingen mener laget hans manglet mye på å levere en godkjent prestasjon i årets andre hjemmekamp. Likevel karret laget seg til ett poeng etter en sen scoring av Bubacarr Sumareh.

– Vi maktet ikke helt å gå i den krigen som Vidar la opp til. Baneforholdene og vinden gjorde at det ble en veldig krevende kamp. I tillegg gjorde motstanderen det svært vanskelig for oss, sier Bjarnason.

Fant aldri rytmen

EIK-treneren mener søndagens motstander var mer på hugget enn de gule og svarte.

– De var «på» og ga oss knapt nok tid med ballen, fortsetter han.

Det var særlig en ting Bjarnason mener gjorde at de gule og svarte aldri fant helt rytmen i kampen.

– Jeg kan nesten ikke huske en kamp hvor ballen var såpass mye ute av spill om den var i går. Det var utspark og utkast veldig ofte. Da blir det vanskelig å finne flyten, poengterer treneren.

– Vi må erkjenne at vi ikke klarte å utrette det vi ble enige om på forhånd. Men Vidar er ingen enkel motstander, og det krever en hel del å spille ut et velorganisert lag. De fikk nok kampen inn i akkurat det sporet de ønsket, sier han.

«Vi må erkjenne at vi ikke klarte å utrette det vi ble enige om på forhånd. Men Vidar er ingen enkel motstander, og det krever en hel del å spille ut et velorganisert lag.» Ólafur Örn Bjarnason

Viktig egenskap

EIK måtte jage en utligning i en snau time etter at siddisene tok ledelsen etter drøye halvtimen. Bjarnason er glad han fikk med seg ett poeng helt på tampen av oppgjøret.

– Det er viktig at man unngår å tape når man har en dårlig dag på jobben. Derfor var utligningen på slutten viktig for oss. Det er noe med følelsen av å få noe med seg fra oppgjøret til tross for en ikke fullt så god prestasjon, sier islendingen.

– At man får med seg ett poeng på slutten, har også mye å si for inngangen på en ny treningsuke og forberedelsene inn mot neste kamp. Forskjellen på tap og uavgjort er selvsagt stor, sier Bjarnason.

«Det er fint å ha med seg videre at vi enda ikke har tapt. Likevel er det ekstremt viktig at spillergruppen klarer å nullstille seg etter hver kamp.» Ólafur Örn Bjarnason

Med 1-1 mot Vidar er EIK fortsatt uten tap etter de tre første kampene er unnagjort.

– Det er fint å ha med seg videre at vi enda ikke har tapt. Likevel er det ekstremt viktig at spillergruppen klarer å nullstille seg etter hver kamp. Det sa jeg til spillerne både etter seieren mot Notodden og uavgjort mot Vidar. Det nytter ikke å tenke slikt når man forbereder seg på ny kamp. Da er det kun fokus på neste motstander, sier han.

– Det kommer knalltøffe kamper uke etter uke, fastslår Bjarnason.

Imponert av Sumareh

Igjen var det Bubacarr Sumareh som stod for de gule og svartes scoring. Spissen, som kom fra Vard Haugesund i vinter, står med tre mål på tre kamper.

– Han har levert meget bra så langt. Sumareh er farlig med en gang vi kommer oss fremover. Som regel kommer han minimum til tre-fire sjanser i løpet av en kamp, og det blir det mål av med en effektiv spiss. Samtidig er det viktig at også de andre spillerne sørger for å komme til avslutninger, sier EIK-treneren.

«Bjarnason ønsker også å rose forsvarsspillet til laget hans så langt.» Ólafur Örn Bjarnason

– Vi slipper til veldig få målsjanser. Det er noe vi tar med oss videre. Jeg tror at det vil løsne fremover på banen for flere spillere etter hvert når vi fremstår solide bak, avslutter EIK-treneren.

EIKs neste kamp er borte mot Vindbjart førstkommende lørdag. Avspark er klokka 16.00 på Moseidmoen gress.

Les også: Ny overtidsscoring av Sumareh sikret poengdeling

Share