Ny overtidsscoring av Sumareh sikret poengdeling

For tredje kampen på rad sikret Bubacarr Sumareh poengfangst til EIK med sitt utligningsmål til 1-1 på overtid i søndagens lokaloppgjør i Idrettsparken.

Tigrene så ut til å gå på årets første tap da de lå under 1-0 hjemme for Vidar helt inn i overtiden, men Sumareh sørget for  poengdeling da han var sist på ballen etter et godt slått frispark fra Elion Shatri på overtid.

Det startet veldig forsiktig i Idrettsparken søndag. Den første snaue halvtimen ble det ikke notert en eneste målsjanse i kampen. Det var et typisk lokaloppgjør med stillingskrig og lite finspill. Den første muligheten var det målscorer Sumareh som fikk da han nesten skled ballen i mål etter en halvtimes spill.

Scoret på første målsjanse

Bare to minutter senere var det Vidar sin tur til å skape en målsjanse, og et effektivt bortelag tok ledelsen ved Jostein Ekeland. EIK-forsvaret feilberegnet en ball, og Vidar fikk sette fart fremover på høyresiden. Et godt innlegg fant Ekeland som sørget for ledelse til Stavanger-laget.

Det siste kvarteret av omgangen var EIK det førende laget, men de gule og svarte maktet ikke å produsere de helt store målsjansene. Dermed var stillingen ved sidebyttet 0-1 i det flotte vårværet på Husabø.

Etter hvilen fortsatte kampen i det samme sporet som like før pause. Hjemmelaget var best, men EIK slet med å utrette noe i den siste tredjedelen – mye på grunn av et godt organisert Vidar-lag som gjordet vanskelig for EIK.

Slet med å produsere sjanser

Ved et par anledninger var tigrene farlig frempå, som da Kim Skogsrud gjorde en god individuell prestasjon med en bra forsering før han fikk lagt inn i feltet. Deretter ble det farlig på et godt slått hjørnespark fra Henning Romslo. Fem minutter før ordinær tid var hjemmelaget på vei gjennom etter godt kombinasjonsspill, men også denne gangen ble laget stoppet av et bra Vidar-forsvar.

Overtidsjubel

Da de fleste trodde det gikk mot tap skaffet innbytter Saibaa Keita et frispark godt inn på gjestenes banehalvdel. Elion Shatri svingte en god ball inn i feltet. Etter mye klabb og babb fikk Bubacarr Sumareh muligheten til å avslutte. Den lot han ikke gå fra seg, og plutselig stod det 1-1 i Idrettsparken. Hjemmelaget og publikum kunne dermed slippe jubelen løs for et fortjent poeng i ett tett og intensivt lokaloppgjør.

Midtstopper Stian Sleveland ble kåret til dagens EIK-spiller etter en flott prestasjon i den bakre fireren. Tidligere EIK-spiller Martin Håland spilte hele kampen for siddisene.

Med 1-1-resultatet ligger EIK på en femteplass med fem poeng etter tre spilte kamper. Neste helg tar laget turen sørover for å møte Vindbjart. De står så langt bokført med tre poeng etter å ha åpnet sesongen med én seier og to tap.

KAMPFAKTA

Seriekamp i 2.divisjon, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – VIDAR 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 (33’) Jostein Ekeland, 1-1 (90+2’) Bubacarr Sumareh

Dommer: Daniel Higraff, Brodd IL

Tilskuere: 487

EIKs lag: Igor Spiridonov – Kim Skogsrud, Stian Sleveland,  Dennis Nielsen, Marceli Wawrzynkiewicz –  Henning Romslo, Sverre Larshus Larsen, Morten Bjørlo (Saibaa Keita fra 68), Eivinas Zagurskas (Chris Sleveland fra 57) – Mathias Kvåle Perttamo (Elion Shatri fra 81), Bubacarr Sumareh

Share