EIK måtte gi tapt for Byåsen

EIK gikk på sesongens første tap da Byåsen stakk av med alle poengene da laget slo Tigrene med 1-0 i Idrettsparken.

Martin G. Risan utnyttet en forsvarstabbe av Kim Skogsrud i starten av 2. omgang. Det ble kampens eneste scoring, og dermed kunne bortelaget juble for seier.

Det ble en tett og intensiv første omgang publikum ble vitne til i Idrettsparken søndag. I starten av omgangen bølget spillet frem og tilbake, og det var en nokså åpen fotballkamp innledningsvis. Byåsen var ikke beskjedne da de fikk muligheten til å angripe, og var til tider også farlige.

Stillingskrig

Utover i omgangen ble det mer en stillingskrig, og begge lag slet med å produsere de helt store sjansene. For EIK var Bubacarr Sumareh, Elion Shatri og Kenneth Grande nærmest med sine forsøk. De gule og svarte hadde mye ball i siste del av første omgang, men et godt organisert Byåsen-lag gjorde det svært vanskelig for EIK, som forsøkte å finne åpningene hos bortelaget. EIK var best i angrep da de fikk satt fart på kanten, men dessverre ble pasningene noe upresise – særlig i den siste tredjedelen.

Helt på tampen av omgangen kunne Byåsen tatt ledelsen da de utnyttet et passivt EIK-forsvar. Men forsøket fra gjestene ble avverget i siste liten. Dermed var det målløst ved sidebyttet.

Marerittstart på 2. omgang

2. omgang startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget. Gjestene tok ledelsen bare et snaut minutt ut i omgangen. En uheldig Kim Skogsrud forærte ballen til Martin G. Risan, som var iskald og gjorde 1-0 til gjestene fra Trondheim.

Ti minutter ut i omgangen burde EIK utlignet da laget fikk to store sjanser med kort tids mellomrom. Bubacarr Sumareh ble spilt gjennom  alene med keeper, men forsøket ble avverget av keeper som ga hjørnespark. På den påfølgende corneren raget Skogsrud høyest, men hodestøtet fra fem meter ble reddet på strek av Byåsen-forsvaret.

Hjemmelaget hadde stort sett ballen hele tiden utover i omgangen, men et kompakt bortelag forsvarte seg godt, og brukte god tid ved alle anledninger. Dermed klarte aldri EIK å finne flyten i angrepsspillet, og svært få sjanser ble produsert fra de gule og svarte. Det stoppet som regel opp på den siste avgjørende pasningen. Til tider var pasningsspillet til EIK under pari, og det ble hjemmelaget bane denne søndagen.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp i 2.divisjon, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – BYÅSEN 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (47) Martin G. Risan

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord IL

EIKs lag: Igor Spiridonov – Marceli Wawrzynkiewicz, Dennis R. Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen – Sverre L. Larsen, Saibaa Keita (Mathias K. Perttamo fra 58), Eivias Zargurskas (Sander Remme fra 58), Elion Shatri (Stian Sleveland fra 71), Kenneth Grande – Bubacarr Sumareh

 

Share