Neste motstander: Hønefoss BK

Søndag reiser EIK til Buskerud for å møte Hønefoss BK på Aka Arena. Senest i 2013 spilte klubben i Eliteserien.

Hønefoss BK er fra Ringerike kommune i Buskerud. Klubben ble stiftet 4. februar 1895, og det gjør den til en av Norges eldste klubber.

Klubben spilte i Eliteserien i 2010, men måtte innse at det ble degradering til 1.divisjon etter å ha tapt kvalifiseringskampen mot Fredrikstad. Det var første året klubben spilte på øverste nivå. I 2011 ble de seriemestere i 1.divisjon, og var de to påfølgende årene i Eliteserien før det ble nedrykk igjen i 2013.

I dag trenes klubben av Frode Lafton. Han har med seg Lars Lafton som assistenttrener. De hvite og grønne står foran søndagens kamp med 5 poeng. Det betyr at de står med 1 seier, to uavgjort og to tap. Lagets eneste seier kom etter en sterk prestasjon hjemme mot Vindbjart hvor det endte 4-1 til Hønefoss.

Lagets hjemmebane, Aka Arena, er et svært moderne stadionanlegg med fine fasiliteter. Aka Arena har en kapasitet på 4500 sitteplasser. Den 25. mai 2010 ble det satt ny publikumsrekord med 4256 tilskuere, i kampen mot Brann. Kampen endte 2-0 til Hønefoss.

Les også: Intervju med Ólafur Örn Bjarnason

Share