EIK-tap mot hjemmesterke Nardo

EIK ble hardt straffet for to forsvarsfeil og tapte 2-1 for serieleder Nardo i søndagens seriekamp.

Hjemmelaget scoret et mål i hver omgang, mens Bubacarr Sumareh sørget for utlikning i første omgang på straffespark.

Det ble en jevn åpning på kampen i Trondheim hvor lagene følte litt på hverandre. Etter 13 minutters spill tok hjemmelaget ledelsen da de utnyttet en grov forsvarsfeil av Sondre Norheim som mistet ballen langt inne på egen banehalvdel. Daniel Bekkevold var iskald alene med Igor Spiridonov og sørget med det for 1-0-ledelse til vertene.

Jevn omgang

Omgangen forløp seg jevn, og ingen av lagene maktet å dominere kampbildet, men etter drøye 20 minutter kom Elion Shatri til en god målsjanse da Marcel Wawrzynkiewicz stod for et godt innlegg.

Samme mann havnet i fokus etter halvtimen da Shatri ble dyttet over ende og dommeren pekte på straffemerket. Bubacarr Sumareh var sikkerheten selv og dunket inn 1-1 med en ball opp til høyre for en sjanseløs keeper. 1-1 var stillingen ved pause, et resultat som på mange måter gjenspeilte den første omgangen.

Rolig åpning

Starten på den siste omgangen ble nokså lik den første, men etter hvert ble det en underholdende kamp hvor begge lag kom til store sjanser. Sondre Norheim var blant annet farlig frempå, men forsøket fra midtstopperen ble reddet i siste liten. Vertene var også farlige når de angrep, og på en kontring etter timen spilt ble det farlig. Ballen gikk kjapt, og EIK-forsvaret hang ikke med. Til slutt endte det opp med et stolpeskudd, og returforsøket gikk like utenfor.

Utvisning og sen scoring

Mot slutten bølget det frem og tilbake, og begge lag hadde muligheten til å ta ledelsen. Ti minutter før slutt fikk Nardos målscorer Bekkevold se det røde kortet etter en takling på Chris Sleveland. Minuttet senere sendte Morten Strand hjemmelaget i ledelsen da han snappet opp en feilpasning av Dennis Nielsen.

Mot slutten av oppgjøret maktet aldri de gule og svarte å etablere et vedvarende press mot hjemmelaget, og Nardo klarte å styre inn til sin fjerde strake hjemmeseier, og har med 2-1-seieren ennå ikke avgitt poeng på hjemmebane.

Les også: Intervju med EIK-trener Bjarnason etter Nardo-tapet

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Nissekollen kunstgras:

Nardo – EIK 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 (13) Daniel Bekkevold, 1-1 (30) Bubacarr Sumareh, 2-1 (82) Morten Strand

Dommer: Ali Al-Hatem, Skreia IL

EIKs lag: Igor Spiridonov – Sondre Norheim (Eivinas Zargurskas fra 85), Dennis Nielsen, Kim Skogsrud – Marcel Wawrzynkiewicz, Sverre L. Larsen, Chris Sleveland, Elion Shatri (Saibaa Keita fra 74), Povilas Krasnovskis, Mads N. Madsen – Bubacarr Sumareh

 

Foto: Tore Svanes

Share