Cupeventyret er over etter heroisk innsats

Det ble en nervepirrende cupaften i Idrettsparken, og eliteserielaget FK Haugesund måtte har ekstraomganger for å slå EIK, som la ned en formidabel jobb da 1024 tilskuere fant veien til Husabø.

Det ble en tett og jevn åpning i Idrettsparken, men bortelaget var hakket hvassere i innledningen av kampen. Likevel stod EIK godt i mot, og var heller ikke ufarlige da de forsøkte seg fremover på banen. Kampens første store sjanse var det de gule og svarte som skapte. Perttamo stusset gjennom Sumareh, som igjen fant Perttamo. Han la inn på bakre stolpe, og Haugesunds Alexander Stølås var nær ved å heade ballen i eget mål.

FKH tok over

Utover i omgangen tok gjestene mer og mer over, og en periode midtveis dominerte FKH – uten at de helt kom til de store sjansene i Idrettsparken. I den gode perioden til bortelaget, vartet Spiridonov opp med en vakker redning da Haris Hajradinoic sendte i vei en kanonkule fra distanse. Deretter kontret EIK minuttet etter med Sumareh og Perttamo, men en upresis pasning ødela forsøket.

Like før pausen hadde EIK på ny mulighet til å ta ledelsen, og igjen var det Perttamo og Sumareh som var involvert. Scoringen uteble, og dermed var det målløst til pause.

Fartsfylt 

I andre omgang ble publikum vitne til en nervepirrende cupmatch på Husabø. Spillet bølget frem og tilbake, men Haugesund stod for de største sjansene. EIK-keeper Igor Spiridonov hadde en stor kveld på jobb, og vartet opp med flere matchvinnende redninger i løpet av 2. omgang. Hjemmelaget var heller ikke ufarlige, og det var duoen Sumareh og Perttamo som var toneangivende offensivt. Perttamo ble spilt gjennom,  men forsøket ble reddet av FKH-målvakten – til stor fortvilelse for hjemmepublikummet.

Mot slutten ble det fartsfylt, med FKH som det førende laget, men de gule og svarte skapte trøbbel for eliteserielaget i forsvar flere ganger, og helt på tampen var Sumareh farlig frempå. Til slutt blåste dommer Tore Hansen av og det var klart for ekstraomganger.

Nervepirrende

I første ekstraomgang forble kampbildet likt, og EIK stod godt i mot til tross for at motstanderen spiller to divisjoner over. FKH tok ledelsen etter 103 minutter da et langt innkast gikk gjennom hele feltet og ble stusset videre av Fredrik Knudsen til 1-0 til bortelaget. Det var også stillingen etter 1. ekstraomgang.

I det 111 minutt la Shauibu Lalle Ibrahim på til 2-0 med en vakker scoring da han ble spilt gjennom. Mange trodde da at spenningen var over, men Sverre L. Larsen sørget for en redusering helt på tampen på et hjørnespark fra Henning Romslo. EIK presset på i slutten, men maktet aldri å få en utlikning, og dermed endte det med 1-2 i Idrettsparken.

Igjen viste tigrene en enorm lagmoral, og stod opp for FKH gjennom hele kampen. Nå kan EIK rette all fokus mot serien, og Vard Haugesund førstkommende søndag.

Les også: Intervju med EIK-treneren

 

KAMPFAKTA

3. runde i Norgesmesterskapet, Idrettsparken:

EIK – FK HAUGESUND 1-2 (0-0) e. e. o.

Mål: 0-1 (103) Fredrik Knudsen, 0-2 (111) Shauibu L. Ibrahim, 1-2 (118) Sverre L. Larsen

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Tilskuere: 1024

Lagoppstillinger:

EIK: Igor Spiridonov – Stian Sleveland (Kim Skogsrud fra 46), Dennis Nielsen, Sondre Norheim – Marcel Wawrzynkiewicz, Sander Remme (Chris Sleveland fra 52), Henning Romslo, Mads Nørby Madsen – Sverre L. Larsen, Mathias K. Perttamo (Elion Shatri fra 103) – Bubacarr Sumareh

FK Haugesund: Helge Sandvik – Fredrik P. Knudsen, Vegard Skjerve – Alexander Stølås, Filip Kiss, Sondre B. Tronstad, Bruno Miguel Leite, Haris Hajradinovic – Tor Arne Anderassen, Johnny P. Buduson

 

Share