EIK sikret poeng etter å ha ligget under med to mål

Etter en kjedelig 1. omgang, tok det fyr i Framparken etter hvilen. EIK fikk en marerittstart på de siste 45 minuttene, men slo tilbake og sikret seg et fortjent poeng.

Det endte 2-2 mellom Fram Larvik og EIK etter at EIK lå under 2-0 helt i starten av 2. omgang. Scoringer fra Sverre L. Larsen og Bubacarr Sumareh sørget for uavgjort.

EIK startet oppgjøret i Framparken svært aggressivt, og kampen var under to minutter gammel da gjestene fikk sin første sjanse i oppgjøret. Nydelig kombinasjonsspill endte med at Henning Romslo fant Bubacarr Sumareh, men forsøket ble reddet til hjørnespark.

Vertene tok rett etter EIKs gode åpning tak i kampen, og fikk satt de gule og svarte under et vedvarende press i åpningsminuttene. De gule og svarte jobbe imidlertid  hardt defensivt, og tillot ikke noen store sjanser i åpningen av kampen i solskinnet i Larvik.

Angrep på sidene

Det var tydelig at hjemmelaget ønsket å angripe på sidene, og særlig på deres venstrekant klarte de å skape trøbbel for i åpningskvarteret. Men den første store sjansen til Fram kom på den andre siden etter drøyt 17 minutter. Bra spill førte til at vertene kom seg fri på høyresiden og fikk lagt inn, men EIK-forsvaret fikk avverget at det ble noen avslutning fra blåtrøyene.

Ikke lenge etterpå avsluttet Fram fra om lag 20 meter, men forsøket ble avverget av Igor Spiridonov, som måtte ut i full strekk.

Fram farligst

Drøye halvtimen var spilt da Fram skaffet seg frispark i farlig situasjon like utenfor 16-meteren. Forsøket gikk like til side for mål, og kunne vært svært farlig om det var en liten halvmeter lenger til venstre. Neste sjanse gikk til vertene da fint kombinasjonsspill førte til at Erik Rosland kom gjennom alene med keeper, men Igor Spiridonov var med på notene, og stod høyt i banen. Dermed fikk han kontroll på ballen.

Flere store sjanser ble det ikke, og en jevn og tett omgang endte målløst i Framparken, men hjemmelaget var nærmest en scoring de første 45 minuttene.

Marerittstart på 2. omgang

2. omgang startet på verst tenkelig vis for EIK. Bare to minutter ut i oppgjøret sendte Ulrik Balstad Fram i ledelsen. Scoringen var av det vakre slaget. Et skudd fra 22 meter fant hele veien til mål, og keeper Spridonov var sjanseløs på scoringen. Vondt ble verre for EIK bare sju minutter senere. Da doblet Erik Rosland ledelsen til hjemmelaget med en iskald scoring etter en bra kontring hvor det gikk hurtig i lengderetningen.

Vertene fortsatte å komme til farlige sjanser, og etter drøye timen kom laget til en avslutning fra 30 meter, men skuddet ble avverget av Spiridonov. Da EIK skaffet seg frispark utenfor Frams 16-meter, fyrte Kenneth Grande av et tungt skudd, men forsøket gikk rett på keeper, som fikk avverget.

Larsen med redusering

Sverre L. Larsen brakte spenning inn i kampen igjen da han på vakkert vis headet innlegget fra Henning Romslo kontant i hjørnet – uttakbart for hjemmelagets målvakt. Like før scoringen var EIK inne i en svært god periode, og den fortsatte etter reduseringen. Bubacarr Sumareh stod for en flott soloprestasjon da han vendte av seg flere Fram-spillere og satte fart på skrått inn mot målet, men mistet til slutt kontroll på ballen.

Ny Sumareh-scoring

Sumareh fikk lukten av mål, og like etterpå utliknet han for EIK med et vakket mål. Han limte en knallhard markkryper ned i det venstre hjørnet på vakkert vis. Fram ble redusert til ti mann da Sumareh ble sent gjennom, angriperen brukte hurtigheten, men ble felt, og dermed fikk Ulrik Balstad marsjordre.

EIKs vedvarende press mot Fram fortsatte, og laget kom seg rundt på kantene og fikk lagt inn flere ganger, men dessverre, var det ingen gule og svarte som var ført på ballen. Mot slutten bølget det frem og tilbake, og Fram kunne fort laget dagens tredje scoring på en god kontring, men Spiridonov vartet opp med en mesterredning.

Flere store sjanser ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling etter en fantastisk opphenting fra tigrene.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Framparken:

Fram Larvik – EIK 2-2 (0-0)

Mål: 1-0 (47) Ulrik Balstad, 2-0 (53) Erik Rosland, 2-1 (70) Sverre L. Larsen, 2-2 (79) Bubacarr Sumareh

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

Rødt kort: Ulrik Balstad (84)

Tilskuere: 1200

EIKs lag: Igor Spiridonov – Sondre Norheim, Stian Sleveland, Dennis R. Nielsen – Marceli Wawrzynkiewicz, Henning Romslo, Sverre L. Larsen, Kenneth Grande (Edvard Khachatrjan fra 86), Mads Nørby Madsen – Mathias K. Perttamo, Bubacarr Sumareh

Share