Norheim om Bryne-kampen: – Spesielt å møte gamleklubben

Søndag får Sondre Norheim et spesielt gjensyn da gamleklubben Bryne kommer på besøk i Idrettsparken.

Jærbuen, som kom fra Bryne foran årets sesong, var svært sentral for rødtrøyene i fjor. Han var på banen 27 ganger for Bryne, men i år er rødt og hvit byttet ut med gult og svart. Nå gleder han til et gjensyn med gamleklubben.

– Jeg ser for meg at det kommer til å bli en skikkelig «krigekamp», som mange lokaloppgjør fort blir. Bryne vil nok sette høyt press fra start, og da blir vi nødt til å stå imot. Det er noe vi har vist tidligere at vi er flinke til sier Sondre Norheim.

Blir spesielt

Selv om det bare er en vanlig seriekamp, innrømmer midtstopperen at kampen på søndag blir ekstra spesiell for hans egen del.

– Det blir selvsagt spennende å få møte gamle lagkamerater igjen. I slike kamper ønsker man å vise seg frem, og det er naturlig man trøkker litt ekstra til i duellene, sier han.

Forsvarsspilleren forventer seg en svært så jevn batalje på Husabø søndag.

– Hvis du er på tabellen, så vil nok mange se på Bryne som en favoritt foran oppgjøret. Men det er helt opp til oss selv hva resultatet blir. På vårt beste er vi gode nok til å slå alle lag i denne divisjonen, sier Norheim.

«Hvis du er på tabellen, så vil nok mange se på Bryne som en favoritt foran oppgjøret. Men det er helt opp til oss selv hva resultatet blir. På vårt beste er vi gode nok til å slå alle lag i denne divisjonen». Sondre Norheim

Fem kamper igjen

Jærbuen har kun fem kamper igjen som EIK-spiller før han setter kursen mot USA for å studere. Han har på ingen måte angret på at han valgte tigrene.

– Totalt sett er jeg fornøyd med oppholdet mitt i EIK til nå. Jeg fikk en litt humpete start hvor jeg skulle ønsker jeg presterte bedre. Etter hvert føler jeg brikkene falt på plass, og da har også prestasjonen vært bedre. Nå gjenstår det fem kamper, og målet er å ta flest mulig poeng med laget før jeg reiser, fortsetter han.

4. august er datoen Sondre Norheim reiser over til USA.

– Jeg ser veldig frem til å reise, og jeg kjenner det skal bli greit med en forandring. Jeg besøkte skolen, Syracuse University, i slutten av mars. Alt av det sportslige og akademiske virket ubeskrivelig bra, sier en fornøyd Sondre Norheim.

«Totalt sett er jeg fornøyd med oppholdet mitt i EIK til nå. Jeg fikk en litt humpete start hvor jeg skulle ønsker jeg presterte bedre. Etter hvert føler jeg brikkene falt på plass, og da har også prestasjonen vært bedre. Nå gjenstår det fem kamper, og målet er å ta flest mulig poeng med laget før jeg reiser.» Sondre Norheim

Foto: Kjell Åvendal

Share