Bjarnason: – Vi merker at det er en storkamp i vente

Ólafur Örn Bjarnason mener søndagens seriekamp mot Bryne får den samme flotte rammen som de tidligere cupkampene denne sesongen.

Bryne har alltid vært storebror til naboklubben i sør, men for første gang på over 50 år møter EIK Bryne i seriekamp i Idrettsparken på søndag.

Ny storkamp

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason merker på både klubben og byen at det er en ny storkamp på gang i Egersund.

– Det blir litt cupstemning over dette oppgjøret, selv om det kun er en vanlig seriekamp. Vi merker selvsagt at det er mange som ser frem til denne kampen, sier islendingen.

– Man merker litt at kampen handler om mer enn bare tre poeng, legger han til.

EIK-treneren håper det blir en bra ramme rundt kampen med mange EIK-supportere.

– Selvsagt håper vi på mange publikummere. Kommer det like mange som det gjorde mot FK Haugesund og Viking, så skal vi være fornøyde, sier Bjarnason.

«Det blir litt cupstemning over dette oppgjøret, selv om det kun er en vanlig seriekamp. Vi merker selvsagt at det er mange som ser frem til denne kampen». Ólafur Örn Bjarnason

Mange med fortid i Bryne

I EIK-troppen er det flere spillere med en fortid i jærklubben. Kenneth Grande, Sverre L. Larsen, Henning Romslo, Sondre Norheim og Edvard Khachatrjan har alle vært innom rødtrøyene.

– Det er alltid spesielt for de spillerne som møter sin tidligere klubb. For dem tror jeg det blir ekstra kjekt, sier Bjarnason.

De aller fleste forventer et tøft og jevnt oppgjør på Husabø søndag. Bjarnason er ingen unntak.

– Det blir en tøff kamp, hvor vi må gå inn med en «fighterinnstilling» om vi skal ha mulighet til å vinne. Jeg ser for meg en kamp med mange dueller, fortsetter han.

– Til nå har jo stort sett alle kampene denne sesongen blitt sånt. Det er et resultat av at divisjonen er såpass jevn som den er, sier han.

– Forventer du deg at EIK for første gang i år møter et lag som ikke legger seg bakpå fra start?

– Jeg tror det blir en blanding av begge deler. Bryne er flinke når de står høyt med laget, og samtidig gode når de blir presset tilbake. De er gode til å håndtere flere faser av spillet, svarer han.

«Det blir en tøff kamp, hvor vi må gå inn med en «fighterinnstilling» om vi skal ha mulighet til å vinne. Jeg ser for meg en kamp med mange dueller». Ólafur Örn Bjarnason

Tar med seg positivt

Selv om det bare ble poengdeling borte mot Fram Larvik, reiste A-laget hjem med en god følelse etter å ha kommet tilbake fra å ligge under 2-0 på bortebane. Det positive fra kampen tar laget med seg videre.

– Siste del av 2. omgang mot Fram Larvik spilte vi slik jeg ønsker at vi skal fremstå. Vi var flinke til å skape overtall, og da ble det produsert sjanser også, sier han.

«Særlig på hjemmebane har vi slitt med å skape situasjoner med overtall. Det håper vi at vi blir bedre til fremover». Ólafur Örn Bjarnason

Nå håper han fremgangen fortsetter på hjemmebane.

– Særlig på hjemmebane har vi slitt med å skape situasjoner med overtall. Det håper vi at vi blir bedre til fremover, avslutter Bjarason.

Søndagens motstander har fått en bra start på sesongen, og ligger på en 2.-plass foran oppgjøret. Jærbuene står med 19 poeng etter fem seire og fire uavgjort.

Avspark er søndag klokken 18.00 i Idrettsparken.

Foto: Kjell Åvendal

Share