Poengdeling i Skien – Grande med scoring for tigrene

Det endte med poengdeling i Skien etter at EIK havnet under med 1-0 før pause. Etter hvilen leverte de gule og svarte en bra omgang, og fortjente mer enn bare ett poeng på Skagerak Arena.

Odd 2 tok ledelsen ved Sigurd Hauso Haugen etter bra angrepsspill ti minutter før pause. EIK utlinget ved Kenneth Grande på straffespark kvarteret før slutt etter en god EIK-periode.

Det ble en rolig åpning på kampen i Skien, men etter hvert begynte det å skje ting på Skagerak Arena. EIKs første forsøk kom etter drøye ti minutter da fint kombinasjonsspill førte til at Kenneth Grande løsnet et skudd fra distanse. Forsøket gikk imidlertid høyt over. Rett etterpå gikk hjemmelaget i angrep, og produserte en god sjanse etter at det gikk hurtig i lengderetningen. De gule og svarte fikk ryddet opp rett før avslutningen kom.

Perttamo forsøkte seg

Gjestene kunne fort kommet til en ny farlighet fem minutter senere. En pasning fra Kim Skogsrud hadde dårlig adresse, men Mathias K. Perttamo var våken og snappet ballen. I det han skulle avslutte, ble han hindret, returen fyrte Grande høyt over mål.

Første del av omgangen var preget av to forsiktige lag som ikke våget for mye offensivt. Kim Skogsrud kunne gitt EIK ledelsen med sitt gode hodestøt på en corner midtveis, men forsøket gikk like over mål. Elion Shatri var neste mann til å prøve seg for EIK. Kaptein Sverre L. Larsen kom seg fri på høyrekanten, og fikk lagt inn i feltet. Der fant ha Shatri, som aldri fikk helt klem på avslutningen, og keeperen fikk en enkel jobb med å ta ballen.

Odd farlige da de angrep

Hjemmelaget var på ingen måte ufarlige da de fikk flyttet laget oppover i banen.  Ved flere anledninger spilte de seg gjennom EIK-forsvaret, og fikk avsluttet. Hvittrøyene tok også ledelsen etter bra spill. En lang ball ble slått opp i bakrommet. Deretter ble den sendt videre til Sigurd Hauso Haugen som enkelt kunne sette ballen i mål til 1-0.

Mathias K. Perttamo forsøkte seg fra distanse fem minutter før pause. Markkryperforsøket endt imidlertid til side for mål. Samme mann forsøkte seg igjen tre minutter senere – denne gangen gikk ballen rett i klypene til keeper. Det ble omtrent det siste som skjedde før sidebyttet, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til vertene fra Telemark.

Hektisk start på andre omgang

Hjemmelaget åpnet andre omgang friskt, og kom seg til to avslutningsmuligheter allerede i åpningsminuttene. De gule og svarte fikk strukturert seg, og tok over føringen i oppgjøret etter en litt hektisk start. Både Kenneth Grande og Mathias K. Perttamo forsøkte seg fra halvdistanse etter godt EIK-spill i innledningen. Førstnevnte var nære på å få avslutte etter en god pasning fra Laren drøye 12 minutter ut i kampen, men Odd-forsvaret var med på notene og fikk avverget forsøket.

Vedvarende EIK-press

Utover i omgangen etablerte gjestene et kontinuerlig press mot hjemmelaget – anført av Sverre L. Larsen. Kapteinen kunne sørget for utlikning da han avsluttet med et skudd fra distanse. Keeperen måtte ut i full strekk, men fikk reddet. Noen sekunder senere fikk midtbanespilleren avslutte igjen med et hodestøt, men heller ikke denne gangen klarte han å ballen mellom stengene. EIK skaffet seg frispark i gunstig posisjon da Shati sendte Perttamo gjennom. Sistnevnte ble felt, og fikk frispark like utenfor 16-meteren. Frisparket sendte Henning Romslo rett i muren.

Midtveis i omgangen skjedde det svært mye, og like etter firsparkforsøket, var det Odd 2 sin tur. En god kontringsmulighet endte med et skudd som gikk via en EIK-fot og rett utenfor Igor Spiridonovs mål. Hjemmelaget hadde flere raske angrepsspillere, og det ga seg utslag i en ny kontring litt senere. En våken Spiridonov var ute og fikk reddet ballen ut av farlig sone.

Perttamo svært delaktig

Mathias K. Perttamo skaffet EIK straffespark snaue kvarteret før slutt. Kenneth Grande var sikkerheten selv da han banket ballen høyt oppe til høyre i målet – en scoring som var svært fortjent. Tigrene fortsatte å være farlige, og Odd 2 reddet det ene forsøket på streken. Deretter fikk Stian Sleveland lagt inn fra høyre, og Perttamo var millimeter fra å få en fot på ballen.

EIK fortsatte å presse hjemmelaget, men maktet aldri å komme til noe mer enn halvsjanser. Dermed ebbet kampen ut i uavgjort og poengdeling på Skagerak Arena

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

Odd 2 – EIK 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 (35) Sigurd Hauso Haugen, 1-1 (77) Kenneth Grande str.

Dommer: Marius Lien, Otra IL

Tilskuere: 94

EIKs lag: Igor Spiridonov – Stian Sleveland, Kim Skogsrud, Sondre Norheim – Marcel Wawrzynkiewicz, Sverre L. Larsen, Henning Romslo, Kenneth Grande – Elion Shatri (Dennis R. Nielsen fra 71), Mathias K. Perttamo (Ovar U. Høyland fra 89).

Foto: Tore Svanes

Share