EIK leverte festfotball og vant 4-0 mot Fana

Endelig løsnet det offensivt for EIK. Tigrene vartet opp med festfotball og scoret fire ganger mot Fana før pause i solskinnet i Idrettsparken lørdag.

De gule og svarte kunne omsider juble for tre poeng på hjemmebane. 4-0-seieren mot Fana var svært så fortjent, og EIK avgjorde kampen før pause med å score alle nettkjenningene før sidebyttet. Stian Sleveland, Kim Skogsrud, Bubacarr Sumareh og Sverre L. Larsen stod for målene.

Det var nydelige spilleforhold i Idrettsparken lørdag, hvor gradestokken viste langt over 20 grader i skyggen. Dermed var det duket for ypperlige forhold til å spille fotball under.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, og fikk rullet opp to angrep helt i starten. Først var det Kenneth Grande som avlsluttet over mål etter godt spill, og ikke lenge etterpå fikk Bubacarr Sumareh muligheten, men også denne gangen gikk ikke forsøket mellom stengene. Vertene trykket gjesten bakover i banen de første ti minuttene, men da Bergen-laget fikk struktur på forsvaret, jevnet det seg noe ut.

Fire scoringer

De gule og svarte var flinke innledningsvis til å pumpe innlegg inn foran motstanderens målgård, men hver gang klarte Fana å rydde ballen bort før det ble farlig. Det skulle også bli melodien da EIK tok ledelsen etter 20 minutter. Et god corner fra Henning Romslo ble slått inn i feltet. Stian Sleveland så ballbanen, og timet hodestøtet perfekt da han headet ballen ned i venstre nettvegg.

Bare snaut to minutter senere doblet EIK ledelsen, og igjen var det en midtstopper som tegnet seg i målprotokollen. Etter mye klabb og babb fikk Kim Skogsrud kranglet ballen over streken etter et bra innlegg i feltet. (bildet under)

Sumareh i støtet

De to scoringene ga selvtillit til Tigrene, og EIK var farlige hver gang de angrep. En god overgangsmulighet kunne endt i 3-0 da Sverre L. Larsen fant Bubacarr Sumareh, som snurret rundt med Fana, før han avsluttet ned  mot høyre. Bare en god redning hindret 3-0 til hjemmelaget.

Sumareh var lysten på scoring, og den skulle han også få. Drøye halvtimen var spilt da han omsatte et godt innlegg i mål med et vakkert hodestøt ned i venstre hjørne – uttakbart for gjestenes målvakt. EIK fortsette å leke seg, og Sverre L. Larsen la på til 4-0 like før pause etter et presist innlegg fra Mads Nørby Madsen.

Flere scoringer ble det ikke i en praktomgang fra tigrene. Dermed var stillingen ved pause 4-0 i sommerværet på Husabø.

Jevnet seg ut

Det var bortelaget som fikk den første sjansen etter hvilen Godt spill førte til at gjestene tråklet seg gjennom på høyresiden. Fana forsøkte å curle ballen i lengste, men ballen gikk like utenfor. Det var tydelig at EIK hadde giret ned noen hakk etter pausen, og hadde det ikke like travelt med ballen i laget når det skulle angripes. Dermed ble det noe enklere for Fana å forsvare seg når EIK presset dem bakover i banen.

Bubacarr Sumareh kunne blitt tomålsscorer da han dempet et godt innlegg fra Mads Nørby Madsen, og deretter klemte til fra cirka 16 meter. Avslutningen ble imidlertid blokkert.

Giret ned utover i kampen

2. omgang bar preg av at kampen ble punktert før pause. Fana konsentrerte seg om å begrense tapet, mens EIK roet ned, og angrep ikke med like høy intensitet. Likevel var det de gule og svarte som var det førende laget, og som skapte de fleste farlighetene. Backene Wawrzynkiewicz og Madsen kom flere ganger i fint driv på hver sin kant, og fikk lagt inn, men som regel ryddet Fana unna.

Fire minutter før slutt kunne EIK økt ledelsen til 5-0 med en stor dobbeltsjanse. Første løsnet Kenneth Grande et skudd, det ble blokkert, og returen tok Wawrzynkiewicz, som hamret ballen like utenfor.

Det ble en bedagelig avslutning på kampen. EIK hadde ballen mest, men kom aldri til de helt store sjansene, og dermed ebbet det ut med 4-0.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Fana (4-0)

Mål: 1-0 (20) Stian Sleveland, 2-0 (24) Kim Skogsrud, 3-0 (32) Bubacarr Sumareh, 4-0 (38) Sverre L. Larsen

Dommer: Haakon Magan, Ål IL

Tilskuere: 521

EIKs lag: Igor Spiridonov – Sondre Norheim, Kim Skogsrud, Stian Sleveland – Marcel Wawrzynkiewicz, Mads Nørby Madsen, Sverre L. Larsen (Chris Sleveland fra 55), Henning Romslo (Sander Remme fra 81), Kenneth Grande – Mathoas K. Perttamo (Elion Shatri fra 67), Bubacarr Sumareh

Share