EIK-treneren: – Vi får dårlig betalt for prestasjonen

Ólafur Örn Bjarnason mener laget hans burde fått med seg poeng etter prestasjonen borte mot Hødd.

Det var en skuffet EIK-trener dagen etter 2-0-tapet mot Hødd i Ulsteinvik, noe som var tigrenes andre tap på bortebane denne sesongen.

– Jeg sitter igjen med en fryktelig skuffet følelse. Jeg synes vi spiller en meget god kamp, og får dårlig betalt for prestasjonen vi gjør, sier islendingen.

Mye positivt

EIK-treneren mener det er mye positivt å ta med seg fra tapet lørdag.

– I perioder synes jeg faktisk at vi utspiller hjemmelaget. Da styrte vi alt som skjedde utpå banen, og spilte Hødd lave. I første omgang produserer vi fem-seks store muligheter. Derfor er det skuffende at vi klarer å slippe inn to billige baklengsmål, kommenterer Bjarnason.

– I andre omgang er vi bedre enn første, og det var nesten utrolig at Bubacarr Sumareh ikke klarte å score på den eventyrlige muligheten tidlig i omgangen, fortsetter han.

– Spillerne er klar over at de lykkes med ganske mye i banespillet. Jeg synes faktisk at vi er bedre spillemessig i denne kampen enn hjemme mot Fana, sier han.

«I perioder synes jeg faktisk at vi utspiller hjemmelaget. Da styrte vi alt som skjedde utpå banen, og spilte Hødd lave. I første omgang produserer vi fem-seks store muligheter. Derfor er det skuffende at vi klarer å slippe inn to billige baklengsmål». Ólafur Örn Bjarnason

Ser progresjon

Bjarnason mener laget har sett bra ut spillemessig de siste kampene, og ser helt klart en positiv utvikling i prestasjonene den siste tiden.

– Siden Fram Larvik-kampen har det veldig bra ut. Vi har styrt flere kamper mot veldig gode motstandere. Derfor er det ekstra surt når man får så dårlig betalt som vi gjør mot Hødd. Nå handler det om å bli bedre på den siste tredjedelen, samt luke ut feil som blir gjort i egen boks, sier han.

«Siden Fram Larvik-kampen har det veldig bra ut. Vi har styrt flere kamper mot veldig gode motstandere. Derfor er det ekstra surt når man får så dårlig betalt som vi gjør mot Hødd». Ólafur Örn Bjarnason

Scoringer før pause

Begge scoringene i Hødd-kampen kom før pausen. Den første midtveis, og den andre helt på tampen av omgangen. Bjarnason vurderer baklengsmålene slik:

– 1-0-målet minner meg veldig om det første baklengsmålet vi fikk i cupkampen mot FK Haugesund. Vi står veldig godt i mot når vi er i etablert forsvar, men her glipper det i konsentrasjonen og vi blir straffet. Ballen gikk gjennom hele feltet, og vi blir for passive. Dermed er det en Hødd-spiller som dukker opp og sender den i mål, sier han.

– På 2-0-målet starter det med at vi har corner. Vi er ikke helt våkne i returrommet. Hødd får derfor motta ballen, snudd seg og sendt den i bakrom. Det blir gjort tre-fire feil når de skaffer seg overgangsmuligheten, og det ender med at de kommer alene med keeper, forklarer EIK-treneren.

Neste kamp for A-laget er borte mot Nest-Sotra førstkommende lørdag. Grønntrøyene leder divisjonen med 30 poeng – ett poeng foran Bryne. Avspark på Ågotnes kunstgras er klokken 16.00. Deretter venter noen uker med sommerpause før høstsesongen sparkes i gang.

Les også: Kampreferat fra Hødd – EIK

Foto: Tore Svanes

Share