Neste motstander for A-laget: Nest-Sotra

EIK reiser lørdag til Sotra for å møte serieleder Nest-Sotra. Les deg opp om EIKs neste motstander.

Nest-Sotra står med 30 poeng på 13 kamper, og leder dermed serien med ett poeng foran Bryne på andreplass. På eget gress har ikke grønntrøyene tapt denne sesongen i seriesammenheng. De står med fem seire og to uavgjort. De har for øvrig kun sluppet inn to mål hjemmebane, samt scoret 19 ganger.

I fjor gikk laget gjennom hele sesongen uten å tape på Ågotnes. Nest-Sotra vant elleve ganger og spilte uavgjort to ganger hjemme i 2016. Det sier litt om hvor krevende det blir å møte lørdagens motstander.

Stiftet i 1968

Nest-Sotra Fotball er et fotballag stiftet i 1968. Laget holder til på øya Sotra utenfor Bergen. Hjemmekampene til A-laget blir spilt på Ågotnes Idrettsanlegg. Nest-Sotra har utviklet seg til å bli en stor breddeklubb med over 400 medlemmer.

I 2014 spiller Nest-Sotra for første gang i 1. divisjon. Nest-Sotra rykket opp til 1. divisjon med 63 poeng, det var 14 poeng ned til Vindbjart på andreplass.

Laget trenes i dag av Steffen Landro. Nest-Sotras Alexander Dang er PostNord-ligaen, avdeling 2s toppscorer med 14 mål før den 14. serierunden.

Dette blir årets første returoppgjør i serien, og dermed er PostNord-ligaen halvspilt. I Idrettsparken spilte lagene 1-1 under svært krevende spilleforhold i seriepremieren. Bubacarr Sumareh scoret et sent utligningsmål for vertene.

Avspark er klokken 16.00 lørdag.

Foto: Kjell Åvendal

 

Share