Sumareh sikret fortjent poeng på overtid

Et hardtarbeidende EIK-lag klarte 1-1 på overtid mot serieleder Nest-Sotra. Men tigrene produserte nok sjanser til å vinne oppgjøret.

NEST-SOTRA – EIK 1-1 (0-0)

EIK gjorde en svært god kamp borte mot hjemmesterke Nest-Sotra, men måtte nøye seg med ett poeng etter å ha havnet under 1-0 tidlig i andre omgang. På overtid sørget Bubacarr Sumareh for en fortjent utligning og ett poeng.

Det ble en tett og tøff åpning på Ågotnes hvor begge lag hadde høy tenning fra start. De gule og svarte hadde mest ball innledningsvis og stod høyt med laget. Gjentatte ganger ble det slått opp mot duoen Sleveland/Sumareh, men gode Nest-Sotra-stoppere ryddet unna. Det skjedde også da EIK og Bubacarr Sumareh ropte på frispark da sistnevnte ble spilt gjennom, og ble felt av Nest-Sotras keeper, men kampens dommer vinket spillet videre. For hjemmelaget var Alexander Dang en konstant trussel for bortelaget.

Sleveland med stor sjanse

Etter en periode med med vedvarende Nest-Sotra-press midtveis, var det gjestene som kom til kampens første store sjanse. Et presist innlegg fra Wawrzynkiewicz fant hodet til Sleveland, som med et perfekt hodestøt sendte ballen ned mot høyre, men hjemmelagets målvakt vartet opp med en nydelig redning og fikk avverget forsøket fra den omskolerte spissen for dagen.

Ett minutt senere gikk grønntrøyene i angrep og skaffet seg straffespark da en Nest-spiller gikk i bakken etter en felling av Kim Skogsrud. Forsøket fra Alexander Dang ble nydelig reddet av Igor Spiridonov.

Spill i luftrommet

Utover i omgangen ble det en svært jevn affære med mye dueller og hardt spill. Begge lagene stod godt med forsvaret sitt, og fikk ryddet unna det som kom. På tampen holdt de tilreisende pusten da Bubacarr Sumareh steg til værs og headet ballen på innsiden av stolpen. Ballen dabbet ned på midtstreken, men var aldri i mål. Dommeren hadde imidlertid blåst for armbruk, noe som var en noe diskutabel avgjørelse.

Stillingen ved pause på Ågotnes var 0-0 etter en jevn omgang.

Andre omgang med to kjempesjanser

Andre omgang startet med en gedigen mulighet til tigrene. Sverre L. Larsen sendte i vei en millimeter presis pasning til Sumareh, som stormet mot mål. Fra kloss hold sendte ha ballen like utenfor hjemmelagets mål. Ikke lenge etterpå var det grønntrøyenes tur til å produsere en stor sjanse. Flott kombinasjonsspill førte til at Akinyemi dro seg inn i 16-meteren før han sendte ballen videre ned til høyre for målet av EIK. Der dukket Dang opp, men fra skrått hold banket han ballen i nettveggen.

Mål etter kontring

Da EIK tilsynelatende så ut til å ha kontroll, ble de kontret på da Nest-Sotra klarte å bryte ballbanen. Akinyemi forserte oppover i banen og dyttet ballen ut mot venstre til Joachim Skorpen Edvardsen. Han gjorde ingen feil da han avsluttet fra skrått hold, og 1-0 til hjemmelaget.

I minuttene etter scoringen var det svært lite som skjedde, og EIK virket noe preget av baklengsscoringen, men snaue kvarteret før slutt klarte de gule og svarte å produsere to store muligheter. Først ved Sverre L. Larsen som drev oppover i banen før han fant Sumareh. Fra fem sju meters hold fyrte han av, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper. Minuttet senere angrep tigrene på den andre siden. Mads Nørby Madsen fosset opp langs venstresiden før han la 45 ut til Sumareh. Spissen hamret til på første forsøk, men nok en gang ble det redning.

Fortjent overtidsscoring

Mot slutten av oppgjøret presset EIK skikkelig på for utligning, og trykket hjemmelaget bakover på banen. Innbytter Ovar Høyland forsøkte seg med et skudd fra 16 meter, men ballen gikk like til side for laget. De gule og svarte fortsatte å trykke på og fikk betaling på overtid. En ball ble slått opp mot Sumareh, som snek seg foran to Nest-Sotra-stoppere. Alene med keeper ble han felt og fikk straffespark. Der var Sumareh iskald, og sendte keeperen den ene veien, og ballen den andre.

I sluttminuttene var det EIK som hadde ball, men det ble ikke skapt noen farligheter, og dermed endte kampen 1-1.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Ågotnes:

Nest-Sotra – EIK 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 (63) Joachim Skorpen Edvardsen, 1-1 (90) Bubacarr Sumareh (str)

Dommer: : Adrian Bjørkhaug Gjendemsjø, Tertnes

Tilskuere: 261

EIKs lag: Igor Spiridonov – Sondre Norheim, Dennis R. Nielsen, Kim Skogsrud – Marcel Wawrzynkiewicz, Chris Sleveland (Sander Remme fra 75), Sverre L. Larsen, Kenneth Grande, Mads Nørby Madsen – Stian Sleveland (Ovar U. Høyland fra 82), Bubacarr Sumareh

Foto: Tore Svanes

Share