Unge EIK-damer biter godt i fra seg

EIKs damelag ligger på andreplass i 3.divisjon før høstsesongen starter. Trener Lars Arne Stavnheim har troen på en god høst.

EIK-damene har tatt 19 poeng så langt i år. Etter elleve kamper står laget med seks seire, én uavgjort og fire tap. Staal Jørpeland topper tabellen med sine 25 poeng.

– Vårsesongen har vært omtrent som forventet. Tabellplasseringen er omtrent der vi trodde vi hørte hjemme, og lagene rundt oss er de vi hadde trodd skulle være der, sier hovedtrener Lars Arne Stavnheim.

«Vårsesongen har vært omtrent som forventet. Tabellplasseringen er omtrent der vi trodde vi hørte hjemme, og lagene rundt oss er de vi hadde trodd skulle være der.» Lars Arne Stavnheim

Ungt mannskap

Det er et svært ungt mannskap Stavnheim har rådet over i årets sesong, og det har naturlig nok resultert i litt varierende resultater til tider.

– Prestasjonene har variert enormt. Laget har en veldig ung snittalder, og har mange timer med læring foran seg. Enkelte kamper har faktisk snittet vært like i overkant av 16 år. Manglende rutine i enkelte kamper har kanskje vært forskjellen, fortsetter Stavnheim.

– I tillegg er laget en miks av unge spillere fra Eiger, Bjerkreim, EIK og etablerte EIK-damer. Det gjør også at vi trenger lenger tid til å utvikle seg, men laget har mye talent, legger treneren til.

To damelag

EIK har i år et damelag i både 3. divisjon og 4. divisjon.

– Det er svært gledelig. Det gir oss muligheten til å tilby en utviklingsarena på det nivået de passer best. I perioder har vi også rullert en del på lagene. Vi har også måttet låne spillere fra Jenter-16-laget til Robert Vanglo og Jan Skårland når kabalen ikke har gått opp, men de har vært veldig behjelpelige, sier Stavnheim.

– I likhet med herrelagene, har vi også begrensinger på hvor mange spillere som kan spille i begge divisjoner, sier han

«Det er svært gledelig. Det gir oss muligheten til å tilby en utviklingsarena på det nivået de passer best.» Lars Arne Stavnheim

 

God hospiteringsordning

Damelaget har denne sesongen gående en hospiteringsordning.

– Det gir muligheten til spillere helt ned i 14-årsalderen til å delta på våre treninger. For unge talenter som trenger større utfordringer, er en slik ordning veldig bra, sier han.

– Håpet er at en slik ordning vil resultere i at vi får bedre skolerte spillere som kommer opp de kommende årene, og kan etablere seg på damelaget, forklarer Stavnheim.

«Håpet er at en slik ordning vil resultere i at vi får bedre skolerte spillere som kommer opp de kommende årene, og kan etablere seg på damelaget.» Lars Arne Stavnheim

15. august starter serien opp igjen, og noen endringer i troppen vil det bli.

– Jorunn Stavnheim flytter til Oslo for å studere, mens Kaja Myklebust og Lone Hovland kommer hjem fra militærtjeneste, opplyser Stavnheim.

Som kjent har også Madeleine Hille Mellemstrand meldt overgang til Klepp Elite fra høsten av.

– Vi ønsker henne masse lykke til, og jeg tror hun har gode muligheter for å lykkes i Klepp. Spillemessig blir hun definitivt et savn på damelaget, men når slikt skjer, er det alltid andre spillere som står frem og kan ta ansvar, sier EIKs dametrener.

Optimistisk trener

Stavnheim er svært optimistisk med tanke på fremtiden for damelaget.

– Det gror godt på damesiden i EIK. Fremtiden ser lys ut med mange spennende unge jenter på vei opp. På trenersiden er det dyktige folk som jobber med lagene nedover i systemet. Jeg er overbevist om at jobben som legges ned, vil bære frukter, avslutter Stavnheim.

EIKs første hjemmekamp etter sommerpausen er hjemme mot Klepp 3 tirsdag 15. august. Deretter spilles den første bortekampen mot Djerv 1919 søndag 20. august.

«Det gror godt på damesiden i EIK. Fremtiden ser lys ut med mange spennende unge jenter på vei opp. På trenersiden er det dyktige folk som jobber med lagene nedover i systemet. Jeg er overbevist om at jobben som legges ned, vil bære frukter» Lars Arne Stavnheim

Foto: Tore Skailand

Share