Juniorlaget er klar for årets høydepunkt – Dana Cup

Denne helga setter åtte lag fra EIK kursen mot Danmark og Dana Cup i Hjørring. EIKs juniorlag stiller med to lag i to forskjellige klasser. Trener Håkon Lædre har troen på at lagene kan gjøre en god turnering.

Juniorlaget stiller i både 17-års-klassen og i 19-års-klassen dette året. Hovedtrener Håkon Lærdre gleder seg i likhet med spillerne til det mange synes er årets høydepunkt.

– Vi har en ganske stor og ung juniortropp. Vi har derfor valgt å stille i to klasser, slik at vi får muligheten til å matche flest mulig på riktig måte. Vi reiser med en tropp på 28 spillere. Det inkluderer tre spillere vi har lånt fra andre klubber, slik at vi får fylt opp to kamptropper, sier Håkon Lædre.

«Målet vårt er å kvalifisere oss for A-sluttspillet. I sluttspillet vet vi at alt kan skje. Er man heldige med trekningen, og har de avgjørende marginene på vår side, så har vi muligheten for å gjøre det svært bra». Håkon Lædre

Spennende motstandere

Juniorlagene møter flere spennende motstandere, og vet naturligvis ikke mye om hva som venter dem av motstand på forhånd. I gruppespillet skal 19-årslaget møte to norske lag og et canadisk, Ørland BK, Faaberg FB og First Mobile Sports Academy. 17-årslaget møter Voss FBK, danske Tranget FK og Jahn Schneverdingen TV fra Tyskland.

– Vi har selvsagt prøvd å undersøke litt om hvilket nivå de forskjellige lagene spiller på i hjemlig serie, men vi vet av erfaring at det sjelden gjenspeiler det laget de stiller med i Dana Cup. Derfor legger vi ikke så mye vekt på det og prøver heller å gjøre oss kjent med motstanderne underveis i turneringen, forteller Håkon Lædre.

Målet er A-sluttspillet

Begge lagene har en klar sportslig målsetning med turneringen i Danmark.

– Det er at vi skal kvalifisere oss for A-sluttspillet. I sluttspillet vet vi at alt kan skje. Er man heldige med trekningen, og har de avgjørende marginene på vår side, så har vi muligheten for å gjøre det svært bra, mener Lædre.

– Det er mye talent i begge lagene, og det er alltid spennende å møte ukjente motstandere, legger han til.

«Det er mye talent i begge lagene, og det er alltid spennende å møte ukjente motstandere». Håkon Lædre

Flere spillere småskadet

Treneren har en liten bekymring i forkant av turneringen, men håper at det ikke vil bli avgjørende. Det er nemlig at flere spillere sliter med småskader før avreise til Danmark.

– Vi har seks-sju spillere som sliter med småskader. De har ikke trent denne uka, men vi krysser fingrene for at de klare til kamp når alvoret starter, sier Lædre.

– Skal vi komme langt i en slik turnering, så må man klare å prestere selv om det gjør litt vondt, fortsetter han.

Forberedelsene er unnagjort, og nå er det bare å glede seg for både spillere og støtteapparatet rundt laget.

– Vi har gjort gode forberedelser og er veldig klar til turnering. Dana Cup er årets høydepunkt for både spillere og trenere. Nå gleder vi oss til å komme i gang, avslutter hovedtreneren.

«Vi har gjort gode forberedelser og er veldig klar til turnering. Dana Cup er årets høydepunkt for både spillere og trenere. Nå gleder vi oss til å komme i gang». Håkon Lædre

 

Share