EIK gutter 19 er klare for finalen i Dana Cup

For andre gang i klubbens historie og for første gang siden 2005 er EIKs gutter 19-lag klare for finale i Dana Cup. Fredag ble Ordin FC fra Brasil slått 1-0 i semifinalen.

ORDIN FC – EIK 0-1 (0-1)

EIK er klare for finalen i Dana Cup 2017 etter en høydramatisk semifinale. Dermed har trener Håkon Lædre for andre gang i sin karriere tatt et juniorlag til finalen i Dana Cup. I år trener han laget sammen med Stian Stapnes Hunnestad.

Det var Stein Johnny Myklebust som scoret kampens eneste mål i første omgang på straffespark. I situasjonen som førte til straffespark, fikk også Ordin FC en spiller utvist.

Deretter var EIK det beste laget før Ordin tok over mot slutten. Men laget maktet aldri å score, og dermed kunne EIK slippe jubelen løs for en historisk finaleplass i en av verdens største fotballturneringer.

I finalen møter EIK Djerv 1919 lørdag klokken 14.15.

(saken fortsetter under bildet)

Vi fulgte kampen. Les referat nedenfor:

SLUTT! EIK ER I FINALEN I DANA CUP 2017!

58 – Thomas Mulugeta med en stor sjanse, nesten dobling av ledelsen på en farlig overgang for EIK.

56 – Det løsnes skudd mot EIKs mål, men forsøket fra Ordin går like utenfor. Det var nære på!

55 – Nå er det Ordin som fører kampen, og har etablert et vedvarende press mot EIKs mål. Tigrene jobber beinhardt for å holde unna.

52 – Fortsatt 1-0 i Hjørring, og det drar seg mot slutten av dette oppgjøret.

48 – Den tyske dommeren virker ikke å være helt på lag med EIK nå. Kamplederen dømmer mye i favør brasilianerne.

47 – Ordin FC er inne i en forholdsvis god periode, og har produsert en del farlige hjørnespark i løpet av en kort periode. Foreløpig har EIK-forsvaret ryddet unna det som har kommet.

41 – Det er en fantastisk ramme rundt oppgjøret med flere hundre tilskuere, og mange av dem er eigersundere!

40 – EIK har god kontroll så langt, og slipper ikke Ordin til fremover på banen.

37 – Rolig åpning på denne 2. omgangen. Ingen av lagene har produsert noen farligheter til nå.

30 – 2. omgang er underveis!

PAUSE: For orden skyld: Det spilles 2 x 30 i sluttspillet i Dana Cup.

PAUSE: Det er pause i semifinalen på hovedanlegget i Hjørring. EIK leder 1-0 etter straffescoring av Stein Johnny Myklebust.

27 – EIK har tatt over føringen i oppgjøret, og er nå de som dominerer banespillet. Brasilianerne ligger ofte nede, og overspiller til tider – i kjent stil!

23 – I forbindelse med straffesparket, har også Ordin fått en spiller utvist. De er dermed redusert til ti spillere.

22 – MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! EIK tar ledelsen! Stein Johnny Myklebust er sikkerheten selv når han banker ballen i mål til 1-0.

21 – Straffe til EIK. Simen Haugom blir felt inne i 16-meteren, og dommeren peker på ellevemetersmerket.

18 – Etter en aggressiv åpning fra Ordin, har EIK nå kommet bedre med, og har fått holde på ballen langt mer enn hva som var tilfellet i starten. Men det er ingen nye farligheter å melde om.

17 – Stein Johnny Myklebust har kommet til hektene igjen, og er nå på banen igjen etter et kort opphold på sidelinjen.

15 – Ingen nye store sjanser å melde om. Dette kan fort bli en nervepirrende aften i Hjørring!

11 – Det er Ordin som har ballen mest, men de gule og svarte er godt organiserte, og gjør det vanskelig for brasilianerne å finne de riktige åpningene.

10 – Stein Johnny Myklebust må ut med skade. Han har fått seg en trøkk i mageregionen. Spilleren erstattes av 15 år gamle Hallvar Steinskog.

7 – Stor sjanse til Ordin! Det løsnes skudd fra 20 meter, og keeper Truls Hallan Christensen varter opp med en kjemperedning.

6 – Det har vært en rolig åpning på kampen. En dårlig bane med gjørme gjør at det er krevende spilleforhold. Brasilianerne virker som et svært ballsikkert lag, men har problemer med å få spillet til å gli. Stillingskrig.

1 – Kampen er i gang!

Foto: Kjetil Bårdsen

KAMPFAKTA:

Semifinale i Dana Cup, Hjørring, Danmark:

Ordin FC – EIK 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (22) Stein Johnny Myklebust (str)

EIKs lag: Truls Hallan Christensen – William Karlsen, Jørgen Myklebust, Stein Johnny Myklebust, Steffen Salvesen – Edvard Khachatrjan, Henrik Lædre, Thomas Hallan Christensen, Bjørn Sæternes Stapnes, Tomas Mulugeta – Simen Haugom

Innbyttere: Hallvar Steinskog

Share