Hederlig EIK-tap i finalen på Dana Cup

EIK gutter 19 tapte finalen i Dana Cup mot Djerv 1919 3-0 i Hjørring lørdag ettermiddag.

DJERV 1919 – EIK 3-0 (1-0)

De gule og svarte møtte et godt Djerv-lag, som tok kommandoen fra start under lørdagens finale. Haugesund-laget tok ledelsen allerede etter tre minutter. Et innlegg fra venstre endte med et uheldig selvmål, og dermed visste EIK at de ville få det tøft med å snu kampen.

Farlig skudd

Jørgen Myklebust fikk en gyllen anledning til å utligne bare minutter etter ledermålet, men skuddet fra om lag 17 meter gikk like utenfor målet til Djerv. Utover i første omgangen var det svært sjansefattig og tett, men Djerv var farligst når de fikk muligheten til å angripe. Stillingen til pause var 1-0.

Seks minutter ut i andre omgang doblet Djerv ledelsen på et hjørnespark. Hjørnesparket ble først klarert, men en Djerv-spiller avsluttet på første, og fant åpningen gjennom hele feltet og i mål. Fem minutter senere la Djerv på til 3-0 etter en god prestasjon på venstresiden. Et godt innlegg ble tuppet videre i mål, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Kontrollerte

EIK klarte aldri å etablere noe trykk på Djerv 1919 mot slutten, og gultrøyene kontrollerte seieren inn. Dermed kunne Djerv 1919 juble for seier, mens skuffede EIK-gutter måtte innse at det ble sølv. I ettertid vil nok spillerne innse at sølv i Dana Cup er en kjempeprestasjon.

KAMPFAKTA

Finale i Dana Cup, Hjørring, Danmark:

Djerv 1919 – EIK

Mål: 1-0 (3), 2-0 (36), 3-0 (41)

 

EIKs lag: Truls Hallan Christensen – William Karlsen, Jørgen Myklebust, Stein Johnny Myklebust, Steffen Salvesen – Edvard Khachatrjan, Henrik Lædre, Thomas Hallan Christensen, Bjørn Sæternes Stapnes, Tomas Mulugeta – Simen Haugom

Innbyttere: Hallvar Steinskog, Kristian Garpestad

Share