J17-treneren oppsummerer Dana Cup: – Uforglemmelig!

EIKs Jenter 17 imponerte stort på Dana Cup, og endte til slutt opp med en imponerende bronsemedalje. Trener Lars Arne Stavnheim oppsummer Dana Cup.

I flomlyset på Nord Energi Arena kunne kaptein Andrea Slettebø fredag kveld løfte beviset på en knallsterk prestasjon i årets Dana Cup for EIKs J17-lag. Pokal og medaljer for tredjeplassen i turneringen ble tildelt spillerne til stor jubel fra de fremmøtte på tribunen.

Fra seier til seier

A-sluttspillet var et faktum etter at Fortuna Hjørring 2 ble ble slått 4-0 på onsdag etter at både Voss og svenske Stenungsund ble slått tirsdag i innledende runde – henholdsvis 2-1 og 3-1. Torsdagen skulle vise seg å bli en syretest for tigrene. Tross førsteplass i puljen fra innledende spill måtte jentene ut i 16-delsfinale torsdag morgen. Motstander her var Eidsvåg/Åsane.

– I en ikke alt for velspilt kamp trakk til slutt jentene det lengste strået da Ingrid Olsen fant veien til nettmaskene midtveis i 2.omg. Marielle V. Rodveldt satte spikeren i kista med sin 2-0 scoring like før slutt, forteller trener Lars Arne Stavnheim.

Sterk motstand

Jentene var da klar for 8-delsfinale mot ubeseirede, selvsikre amerikanere i GPS National Team. Et lag som bestod av spillere fra Canada og North Carolina med en meget engasjert britisk trener.

– Amerikanerne så nok på dette som transportetappe mot finalespill, men et hardtarbeidende EIK-lag med en knallgod Lise Eikeland bakerst ville det annerledes. Med fem minutter igjen av kampen kriget Andrea Slettebø inn en corner og ballsletten på Høiene formelig eksploderte, sier Stavnheim

Dramatiske kamper

Jentene klarte å ri av stormen, og kunne dermed juble for avansement. I kvartfinalen var Trott motstander.

– Heldigvis hadde hordalendingene også to kamper i beina da kampen ble blåst igang i Frem Parken. Selv med tett program og trøtte bein så var det vi som kom best i gang. Kaja Stapnes fant Martine Klipppen og det resulterte i 1-0.

Like etterpå utlignet Trott, og 1-1 var resultat ved pause, sier Stavnheim.

– I andre omgang våknet «dyret» Martine Klippen. Hun dunket inn tre mål til i  andre omgang og med Ingrid Olsens scoring i tillegg ble sluttresultatet 5-1 til tigrene.

«En reise var over men minnene vil trolig vare evig. Det var rått. Det var et eventyr». Lars Arne Stavnheim

Ble for tøft

Etter en god natts søvn var EIK-jentene klar til å møte Langfjorden på Lundegård i semifinalen. Fjorårets Norway Cup-vinnere hadde så langt ikke sluppet inn mål i turneringen. Danske J17-mester Kolding møtte vertsklubben Fortuna Hjørring i den andre semifinalen.

– Kampen startet jevnt uten de helt stor muligheter til noen av lagene. Det var imidlertid Langfjorden som skulle gå til pause med 1-0 med en scoring etter corner. Andre omgang ble som den første med et spill svingende frem og tilbake. 2-0 til Langfjorden var et faktum etter en ny corner og vi måtte satse alt fremover i håp om redusering, forteller Stavnheim.

– Det har vært et eventyr

Martine Klippen kriget ballen i mål med bare to minutter igjen på klokka.

– Dessverre var det for lite tid igjen, og vi maktet aldri å få en utligning. Tomme, trøtte jenter lå strødd rundt etter kampslutt noe som bevitnet at siste dråpe av krefter var brukt. Det var bittert der og da, men fantastisk når de fikk det litt på avstand, sier Stavnheim.

– En reise var over men minnene vil trolig vare evig. Det var rått. Det var et eventyr, legger treneren til.

Stavnheim vil til slutt rekke en stor takk til alle som bidro.

– Det en fantastisk gjeng med spillere som blomstret, og en fantastisk gjeng med foreldre og støttespillere. Særlig takk til Øyvind Trulsen og Atle Torstensen. Tusen takk alle sammen, avslutter Stavnheim.

Share