EIK-tap under krevende forhold i Idrettsparken

EIK fikk en tung start på høstsesongen. Notodden stakk av med alle tre poengene etter en scoring midtveis i første omgang.

EIK – NOTODDEN 0-1 (0-1)

Det så lenge ut til at det kunne bli fine forhold under oppgjøret på Husabø lørdag, men omtrent da fløytesignalet gikk, så åpnet himmelens sluser seg for alvor. Det hindret ikke lagene i å starte friskt med stort tempo. Bortelaget åpnet med å stå høyt i banen, og fikk stresset vertene i starte, uten at de klarte å komme til noen store sjanser.

EIK hadde aktive vingbacker i både Wawrzynkiewicz og Nørby Madsen, og begge fikk kommet seg rundt på kanten i starten. Det førte også til EIKs første sjanse i oppgjøret da en corner holdt på å gå rett i mål. Ni minutter var spilt da gjestene fikk sin første sjanse da flott kombinasjonsspill førte til at det ble avsluttet fra om lag ti meter. Skuddet gikk via et EIK-bein og til hjørnespark.

Notodden hadde flere gode ballspillere, og ofte gikk det hurtig fremover, særlig på høyresiden, men Mads Nørby Madsen var som oftest med på notene og fikk stresset dem nok til at det ikke ble farlig.

Scoring midtveis

Midtveis i omgangen skulle Notodden ta ledelsen i Idrettsparken. Notodden fikk angripe mot et EIK-lag i ubalanse. Gjestene løsnet et godt skudd. Keeper Igor Spiridonov måtte gi retur på forsøket under svært krevende forhold, returen ble plukket opp av Notodden-spiller Ole Marius Aasen. Ballen satte han via stanga og i mål.

I perioden etter scoringen var EIK best, og ved flere anledninger kom til gode innlegg på begge sidene, men hver gang var Notodden våkne og fikk avverget forsøkene.

Stor sjanse før pause

EIKs største sjanse kom sju minutter før hvilen. Elimin Nurkic gjorde en svært god jobb da han brøt en overgang til Notodden. Svensken fosset oppover venstresiden før han fant Madsen. Dansken la inn fra kanten. Ballen plukket Bubacarr Sumareh opp, han vendt om før han fyrte løs. Forsøket gikk via en Notodden-spiller og til hjørnespark.

Regnet fortsatte å øse på utover i omgangen, noe som gjorde at spilleforholdene ble mer og mer krevende for hvert minutt som gikk. EIK avsluttet omgangen best, men slet med å komme til den siste og viktige avslutningen, og dermed var resultat ved pause 0-1.

Jevn åpning

Andre omgang startet som den første, med to lag som var ivrige til å få ballen til å gå hurtig langs bakken. Dubutant Simonas Stankevičius kunne sørget for utligning da han var centimeter fra å få pannebrasken på et godt innlegg fra Madsen på venstrekanten – men den høyreiste angriperen nådde akkurat ikke frem.

Utover i omgangen tok EIK mer kontroll, og hadde ballen desidert mest. Likevel klarte ikke de gule og svarte å produsere farligheter. Notoddens raske angrepsspillere luktet på overganger, og ti minutter ut i omgangen fikk de en gyllen mulighet til å doble ledelsen da en god kontring til slutt endte med en avslutning i nettveggen.

Stankevičius farlig frempå

Etter drøye timen kom hjemmelaget til en stor mulighet. Stankevičius vant ballen høyt oppe i bane, og fikk deretter lagt inn. Ballen ble headet ut av farlig sone, men den ble plukket opp av Grande som sendte i vei en velplassert kanonkule. Notoddens keeper vartet opp med en feberredning, og forhindret utligning.

Innbytter Mathias K. Perttamo kunne også sørget for at lagene var like langt. Spissen posisjonerte seg bra på en corner, og fikk stå nesten umarkert å heade på målet, men spilleren fikk nok klem på avslutningen, som gikk rett i klypene på keeper.

To røde kort

Det var hjemmelaget som fortsatte å dominere banespillet, men likevel var gjennomgangsmelodien den samme; avslutningene uteble, og Notodden var farlige hver gang de fikk muligheten til å kontre. Drøye fem minutter før slutt skulle også debutant Elmin Nurkic få se det røde kortet. Som siste mann hektet han Notoddens angriper, og dermed ble det en tidlig dusj for den ferske EIK-spilleren.

Erlend Hustad fikk en alle tiders mulighet til å legge på til 2-0 da han fra skrått hold forsøkte å plassere ballen ned i siden, men keeper Igor Spiridonov reddet ballen med en flott benparade.

På overtid fikk også Notoddens Filip Juhani Almström Tähti se det røde kortet da han klippet ned Mathias K. Perttamo utenfor 16-meteren og fikk dagens andre gule kort. EIK klarte imidlertid ikke å utnytte frisparket de fikk i farlig posisjon. Det var omtrent det siste som skjedde i oppgjøret, og dermed endte det med et 1-0-nederlag for Notodden.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Notodden 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (25) Ole Marius Aasen

Tilskuere: 427

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL fotball

EIKs lag: Igor Spiridonov – Kim Skogsrud (Stian Sleveland fra 80), Elmin Nurkic, Dennis R. Nielsen – Marceli Wawrzynkiewicz, Henning Romslo, Sverre L. Larsen, Kenneth Grande (Elion Shatri fra 66), Mads Nørby Madsen – Simonas Stankevičius (Mathias K. Perttamo fra 66), Bubacarr Sumareh

Share