Viktig og sterk borteseier i lokaloppgjøret

Det startet tungt for EIK, men scoringer av Bubacarr Sumareh og Sverre L. Larsen sørget for en herlig borteseier mot Vidar i Stavanger lørdag.

VIDAR – EIK 1-2 (1-2)

EIK tok en særdeles viktig trepoenger borte mot Vidar da de gule og svarte snudde kampen etter å ha ligget under 1-0 tidlig i oppgjøret.

Det hadde regnet en del forut for kampen på Lassa lørdag, men da kampen ble sparket i gang, var det forholdsvis godt vær i Stavanger. EIK åpnet friskt, og hadde mest ball i innledningen av oppgjøret. Laget klarte imidlertid ikke komme til noen store sjanser de første minuttene av lokaloppgjøret.

Uheldig baklengs

Etter en god start fra gjestene var det hjemmelaget som tok ledelsen etter drøye kvarteret i første omgang. Et innlegg fra høyre endte opp bak i venstre del av 16-meteren. Den ble lagt inn igjen foran mål, og i et forsøk på å klarere ballen bort, var Dennis Nielsen uheldig og skled ballen inn i eget nett.

I perioden etter scoringen fortsatte de gule og svarte å ha det meste av ballinnhavet, men de store sjansene uteble. En offensiv Stian Sleveland jobbet seg opp i 16-meteren til Vidar, og fikk ballen av Sumareh. Forsøket fra cirka 10 meter gikk like til side for mål, og var EIKs største sjanse hittil i kampen. Tidligere EIK-spiller Marin Håland kunne fort doblet ledelsen noen minutter senere, men rakk akkurat ikke frem på et godt innlegg fra venstre.

Vakre scoringer

EIKs toppscorer skaffet balanse i regnskapet da han headet inn 1-1. Et hjørnespark fra høyre endte opp ute hos Kenneth Grande på venstresiden. Et presist innlegg fant veien til hodet til Sumareh og 1-1. Det var så absolutt fortjent da angriperen sørget for utligningsmålet. Minuttet senere fikk kaptein Sverre L. Larsen en gyllen mulighet til å gi EIK ledelsen da han fra sju meters hold avsluttet med et hodestøt etter et bra innlegg.

Minuttet senere skulle kapteinen få æren av å gi EIK ledelsen. Bubacarr Sumareh utfordret fra sin kantposisjon. Han skar innover mot 16-meteren. Der serverte han Sverre L. Larsen som hadde løpt seg fri. Midtbanespilleren satte enkelt inn 2-1.

Gode før pause

Kombinasjonsspillet satt virkelig for EIK i første omgang, og like før pause kunne Larsen eller Sumareh økt ledelsen da de kombinerte fint, og spilte seg gjennom Vidar-forsvaret, men en upresis siste pasning gjorde at Vidar fikk ryddet unna. Det ble omtrent det siste som skjedde i omgangen, og stillingen ved pause var 1-2.

Hjemmelaget åpnet best etter hvilen, og fikk trykket EIK bakover i banen innledningsvis, men det var de gule og svarte som kom til den første sjansen da Bubacarr Sumareh avsluttet en meter eller to til side for mål etter et bra angrep.

EIK la seg lavt

Vidar fortsatte å trykke på mot et EIK-lag som la seg bakpå og lot vertene trille ball. Ofte ble det forsøkt å angripe på kant, men både Stian Sleveland og Mads Nørby Madsen hadde tilsynelatende god kontroll i starten av omgangen.

Tigrene fortsatte å ligge lavt utover i omgangen, mens Vidar trykket på. Det gjorde at det åpnet seg muligheter på overganger for EIK. Ved et par anledninger satte EIK fart, men laget klarte aldri å komme til de helt store sjansene. Men både Stankevičius, Sumareh, Grande og Larsen var farlig frempå.

Åtte minutter før slutt kom Vidar til omgangens desidert største sjanse da de etter bra spill løsnet et skudd fra 16 meter. Igor Spiridonov var med på notene og vartet opp med en nydelig redning til hjørnespark.

Det ble noen nærvepirrende avslutningsminutter på Lassa, men EIK gjorde jobben, jobbet godt bakover og stod i mot Vidar-presset. Mot slutten var også EIK farlig frempå, og til slutt kunne EIK juble for en svært viktig 2-1-seier over Vidar, som gikk på sitt første hjemmetap for sesongen.

På tampen var det for øvrig ekstra gledelig at unggutten William Karlsen fikk sin debut på A-laget. Han spiller til daglig på EIKs juniorlag.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Lassa:

Vidar – EIK 1-2 (1-2)

Mål: 1-0 (17 ) selvmål, 1-1 (33) Bubacarr Sumareh, 1-2 (36) Sverre L. Larsen

Dommer: Marius Lien, Otra IL

EIKs lag: Igor Spiridonov – Stian Sleveland, Kim Skogsrud, Dennis Nielsen, Mads Nørby Madsen – Kenneth Grande (Ovar Høyland fra 90), Chris Sleveland, Sverre L. Larsen – Bubacarr Sumareh, Simonas Stankevičius (William Karlsen fra 90), Elion Shatri (Sander Remme fra 86)

 

Share