EIK leverte praktfotball etter pause – vant 4-2

EIK tok sin andre strake seier da Vindbjart ble slått 4-2 i Idrettsparken. Etter hvilen leverte de gule og svarte festfotball og scoret hele tre ganger.

EIK – VINDBJART 4-2 (1-1)

SERIEKAMP: Det har vært mye heftig vær i Idrettsparken under A-lagets kamper denne sesongen, men på lørdag skinte sola når lagene tok avspark på Husabø, men mye nedbør i forkant sørget for at det likevel var en våt gressmatte. De gule og svarte fikk en marerittstart på oppgjøret da gjestene fra Sørlandet tok ledelsen etter bare fem minutter.

Det gikk kjapt i lengderetningen da Vindbjart angrep på venstresiden. Et godt markkryper innlegg fant veien helt til bakre stolpe hvor Joahcim Holberg Eriksen dukket opp og bredsidet ballen sikkert i mål. Hjemmelaget klarte å svare på ledelsen bare tre minutter senere da tigrene skaffet seg hjørnespark. Et bra slått hjørnespark ble slått inn i feltet. Bakerst dukket en ruvende Kim Skogsrud opp. Han dunket ballen inn i nettveggen til 1-1.

Artig start

Begge lagene var svært ivrige innledningsvis, og det ble farlig hver gang begge lag angrep. Lagene var flinke til å bruke kantene, og særlig Sumareh var aktiv for EIK, mens det ble skapt en del på begge kantene til bortelaget til å begynne med.

Drøye halvtimen ut i kampen kunne gjestene igjen tatt ledelsen da de skaffet seg frispark i farlig posisjon. Christian Follerås forsøk fra 20 meter snek seg like utenfor stanga til Igor Spiridonov etter en periode hvor det hadde vært relativt sjansefattig.

Sjansefattig før pause

Det siste kvarteret av første omgang ble ikke altfor underholdende. De fleste gangene fikk forsvarene avverget farlighetene før det ble avsluttet mot mål. På midtbanen ble det utkjempet mange harde dueller, og det ble noe oppstykket før pausesignalet gikk.

Hjemmelaget var toneangivende fra start av og etter at Bubacarr Sumareh hadde smelt  ballen i nettveggen, var det Elion Shatri sin tur til å vise seg frem. Han fikk ballen ute på høyresiden. Kantspilleren driblet av den ene motspilleren etter den andre før han hamret ballen ned i hjørnet. En fantastisk prestasjon av EIK-spilleren, som dermed ga EIK ledelsen.

Sprudlet etter pause

I perioden etter scoringen skjedde det svært mye. Vindbjarts spydspiss og toppscorer, Øyvind Gausdal, var nære på å utligne for sørlendingene. Deretter gikk EIK rett i angrep. Sumareh var på vei full fart gjennom da han ble tatt, og skaffet seg frispark i farlig posisjon. Forsøket fra 18 meter av Romslo gikk imidlertid i muren.

EIK var sikkelig i støtet, og fosset på ny i angrep. Elion Shatri var igjen i begivenhetenes sentrum da han satte opp Stankevičius. Ballen gikk videre til Sumareh, som valgte å legge inn. Der var Kenneth Grande som hamret inn en herlig scoring til 3-1 for hjemmelaget. Noen minutter senere kunne gjestene fort redusert da en god dødball ble headet like utenfor.

Spenning i slutten

Hjemmelaget så ut til å kontrollere det meste da Vindbjart fikk en utligning ut av ingenting. Et mislykket angrep av gjestene endte opp hos Skogsrud. Han sendte ballen videre til Spiridonov, som var på vei ut. Han når ikke fram, og ballen trillet inn i EIKs mål til 3-2. Mot slutten kampen ble det skikkelig tut og kjør. Vindbjart satset alt i håp om en utligning. Det gjorde også at EIK fikk store rom og angripe i, og det utnyttet Bubacarr Sumareh til det fulle da han utnyttet dårlig forsvarsspill av Vindbjart og fosset mot mål. Alene med keeper gjorde han ingen feil da han scoret 4-2-målet.

Flere scoringer ble det ikke, og EIK kunne til slutt juble for tre svært viktige poeng i Idrettsparken.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Vindbjart 4-2 (1-1)

Mål: 0-1 (5) Joachim Holberg Eriksen, 1-1 (8) Kim Skogsrud, 2-1 (50) Elion Shatri, 3-1 (59) Kenneth Grande, 4-2 (90) Bubacarr Sumareh

Dommer: Andre Knudsen Arnholt, Erdal IL

Tilskuere: 408

EIKs lag: Igor Spiridonov – Stian Sleveland (Albin Lohinkangas fra 85) , Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen – Sander Remme (Elmin Nurkic fra 63), Henning Romslo, Kenneth Grande, – Bubacarr Sumareh, Simonas Stankevičius (Marceli Wawrzynkiewicz fra 71), Elion Shatri

Foto: Kjell Åvendal

Share