Poengdeling i Trondheim

Et skuffet EIK-lag måtte innse at de kun fikk med seg ett poeng hjem fra Trondheim i en kamp hvor de var det førende laget.

BYÅSEN – EIK 1-1 (0-1)

Det var nydelige værforhold i Trondheim da kampen ble sparket i gang søndag ettermiddag. Gjestene åpnet friskt, og allerede før det hadde gått tre minutter av kampen, kunne Bubacarr Sumareh gitt EIK ledelsen på et godt skudd fra cirka 16 meter. Forsøket fra angriperen gikk like til side for mål.

Dominerte

Etter den første sjansen dominerte tigrene stort på Byåsen Arena. Elion Shatri gjorde et godt forarbeid på venstrekanten før han serverte kaptein Sverre L. Larsen. Skuddet fra distanse gikk en snau meter utenfor. Drøye kvarteret ut i kampen forsøkte Grande seg med et skudd fra 20 meter, men forsøket gikk rett i klypene til keeper.

Men det var tydelig at det lå en scoring i lufta for EIK i første omgang. Tigrene leverte god angrepsfotball, og det var nesten for utrolig at det ikke ble scoring da Stankevičius ikke klarte å avslutte alene med keeper. Deretter fikk avlevert ballen til Sumareh. Skuddet et sistnevnte ble oppofrende blokkert av en Byåsen-spiller. Minuttet senere satt den omsider for de gule og svarte. Stian Sleveland fant Kenneth Grande inne i 16-meteren. På lekkert vis banket han ballen via tverrleggeren og i mål til en særdeles fortjent 1-0-ledelse.

Hadde flere sjanser

Det hadde ikke vært noe å si på om ledelsen hadde blitt doblet før pause. EIK var nære på ved flere anledninger før sidebyttet. Den største sjansen hadde Sumareh da han kom alene gjennom med keeper, men en våken keeper fikk stoppet forsøket før han klarte å avslutte. Dermed var stillingen ved sidebyttet 0-1.

Andre omgang på Byåsen Arena startet rolig og med få sjanser til begge lag. EIK hadde god kontroll bakover, og slapp sjeldent Byåsen til farligheter innledningsvis. Fremover på banen ble heller ikke produsert noen store sjanser for EIK, som virket fornøyd med forholdene.

Kalddusj

Drøye kvarteret før slutt kom Byåsen på en sjelden visitt fremover. Godt kombinasjonsspill førte til at laget spilte seg gjennom EIKs forsvar før Agwa Okuot Obiech banket inn utligningen for hjemmelaget. Etter scoringen var EIK langt bedre, og ble straks mye farligere fremover på banen. Ved to anledninger var Bubacarr Sumareh farlig frempå, men begge gangene ble forsøkene avverget med heroisk forsvarsspill av rødtrøyene.

Byåsen kunne tatt ledelsen noen minutter etter utligningsmålet da en god kontring nesten endte med scoring. Ikke mange minuttene senere kunne Sumareh gitt EIK nettkjenning. Men forsøket fra EIK-spissen gikk rett i stanga.

Mot slutten av omgangen presset EIK hjemmelaget stort i jakten på alle tre poengene, men Byåsen forsvarte seg godt, og tigrene maktet aldri å få dagens andre scoring i Trondheim. Det ble heller ikke flere scoringer, og oppgjøret endte 1-1 – et resultat EIK nok er skuffet over sett kampen under ett.

Foto: Ørjan Nodland

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Byåsen Arena:

Byåsen – EIK 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 (26) Kenneth Grande, 1-1 (73) Agwa Okuot Obiech

Dommer:  Kent Gomo Hammer (Kolstad Fotball)

Tilskuere: 112

EIKs lag: Igor Spiridonov – Stian Sleveland, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen – Sverre L. Larsen, Henning Romslo – Bubacarr Sumareh, Kenneth Grande (Chris Sleveland fra 75), Elion Shatri (Elmin Nurkic fra 69) – Simonas Stankevičius (Marcel Wawrzynkiewicz fra 85)

Share