EIK dominerte, men sløste med sjansene mot Hønefoss

Det endte målløst i Idrettsparken mellom EIK og Hønefoss lørdag. Hjemmelaget dominerte kampen, men det ville seg ikke foran mål.

EIK – HØNEFOSS 0-0 (0-0)

Det ble en svært forsiktig åpning på kampen i Idrettsparken lørdag. Hjemmelaget var det førende laget i solskinnet på Husabø, en i åpningskvarteret kom ikke noen av lagene til noen store sjanser. De gule og svarte forsøkte å trykke gjestene bakover i banen, og skaffet seg ved flere anledninger hjørnespark. Hønefoss utnyttet EIK-presset med å gå på overganger, og ved en anledning klarte de å skape en overtallssituasjon, men EIK og Chris Sleveland fikk avverget før det ble farlig.

Store sjanser

EIKs første sjanse kom etter 17 minutt. Et presist innlegg fra Marceli Wawrzynkiewicz hadde adresse til Sleveland, som med en akrobatisk heading fikk til en god avslutning på mål. Keeper måtte ut i full strekk, og fikk avverget til corner.

Neste store mulighet til EIK kom midtveis i omgangen da hele hjemmelagets angrep stormet mot mål. Hønefoss fikk tak  ballen, men en oppofrende Stian Sleveland gjenvant ballen før han sendte den videre til Grande, som ikke fikk skikkelig kraft på avslutningen sin, og dermed endte med utspark. Stian Sleveland var til stadighet et uromoment i første omgang, og hadde etter drøye halvtimen en god mulighet da han tuppet videre et innlegg fra venstre som Hønefoss sin målvakt fikk hanskene på før den gikk til en ny corner.

Vedvarende press

EIKs press mot Hønefoss-målet vedvarte omgangen gjennom, og like før pause produserte tigrene flere gode muligheter, men det ville seg dessverre ikke for EIK i den første sjansen. Dermed var det målløst ved sidebyttet i Idrettsparken.

Andre omgang åpnet bedagelig, men snaue ti minutter ut i omgangen trodde hele Idrettsparken at Hønefoss skulle ta ledelsen. Et skudd fra 35 meter ble sendt avgårde mot Spiridonov. EIKs sisteskanse måtte gi retur, og da skulle Hønefoss-angriperen ha en enkel jobb med å sette returen i mål, men Spiridonov vartet opp med en fantastisk redning, og avverget derfor bortemålsledelse.

Dominansen fortsatte

Selv om EIK var det førende laget også i andre omgang, var det en langt mer jevnspilt kamp etter sidebyttet. Det meste av spillet foregikk på midtbanen, og ingen av lagene klarte å etablere et vedvarende press den første halvtimen.

Kvarteret før slutt skaffet EIK seg frispark like utenfor 16-meteren da Hønefoss ble avblåst for hands. Dennis Nielsen gjorde et godt forsøk da han forsøkte å curle ballen i det nærmeste hjørnet, men ballen gikk like utenfor. Minuttet senere kunne innbytter Sander Remme gitt EIK ledelsen da han plutselig fikk muligheten til å avslutte fra åtte meter. Avslutningen gikk imidlertid rett i klypene til keeper.

Mot slutten av kampen fortsatte EIK å dominere kampbildet, men maktet ikke å komme til de helt store sjansene avslutningsvis. Dermed endte det målløst i Idrettsparken.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Hønefoss (0-0)

Mål: ingen

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

Tilskuere: 558

EIKs lag: Igor Spiridonov – Marceli Wawrzynkiewicz, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen – Henning Romslo, Chris Sleveland (Elmin Nurkic fra 76), Kenneth Grande (Sander Remme fra 71) – Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland (Ovar Høyland fra 88), Elion Shatri

Benken: Ignas Driomovas, Elmin Nurkic, Albin Lohinkangas, Sander Remme, Ovar Høyland

 

Share