Bjarnason: – Vi tapte to poeng

Nok en gang ble det et oppgjør hvor EIK spolerte den ene store sjansen etter den andre. EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason tror det vil løsne for laget hans om de fortsetter i samme spor.

EIK – HØNEFOSS 0-0 (0-0)

Det endte målløst i Idrettsparken lørdag i et strålende solskinnsvær. Tigrene vartet til tider opp med svært god angrepsfotball, men det var dessverre ikke nok til å kapre alle tre poengene. Dagen derpå tar Ólafur Örn Bjarnason poengtapet med fatning.

– Vi tapte to poeng mot Hønefoss. Vi spilte mot et lag som har fem seire på de syv siste kampene. Hønefoss er et robust lag, som gjorde det vanskelig for oss, likevel produserte vi definitivt nok sjanser til å avgjøre kampen, sier EIK-treneren.

– Bortelagets fokus var på å forsvare eget mål, samtidig som de var giftige på overganger, sier han.

Dominerte stort

Islendingen er skuffet over at laget hans nok en gang viste seg å være ineffektive foran motstanderens mål.

– Vi dominerer kampen fra start til slutt, og skal vinne kamper som dette. Men vi har et forbedringspotensial på den siste tredjedelen. Der manglet vi presisjon og besluttsomhet, forklarer Bjarnason.

«Vi dominerer kampen fra start til slutt, og skal vinne kamper som dette. Men vi har et forbedringspotensial på den siste tredjedelen. Der manglet vi presisjon og besluttsomhet». Ólafur Örn Bjarnason

Skaper flere sjanser

EIK-treneren mener spillemessig har laget hans vært bedre de to siste kampene enn mot Vindbjart da det ble 4-2-seier.

– I de to siste kampene har vi skapt langt flere sjanser i hver kamp enn hva tilfellet var mot Vindbjart. Det handler om å ta mulighetene, sier han.

– Etter slike kamper sitter man igjen med blandede følelser. Vi gjør en god prestasjon, men poengene mangler, sammenfatter han.

– Vi skaper opp mot ti klare målsjanser i hver kamp, og slipper til én sjanse, legger han til.

«Etter slike kamper sitter man igjen med blandede følelser. Vi gjør en god prestasjon, men poengene mangler». Ólafur Örn Bjarnason

Skal fortsette i samme stil

Bjarnason erkjenner at det er tungt for laget at poengfangsten ikke blir større når prestasjonen er god.

– Det blir egentlig slitsomt å snakke om det. Men jeg er imidlertid sikker på at om vi fortsetter slik, så blir det mange trepoengere fremover. Vi har overhode ikke noen planer om å endre på spilleplanen vår. Her handler det bare om å få det til å løsne skikkelig offensivt, avslutter han.

EIKs neste kamp er hjemme mot Nardo neste søndag klokken 15.00.

Foto: Kjell Åvendal

Share