Sleveland: – Innsats og vilje må ligge i bunn

Stian Sleveland er klar på hva som kreves dersom det skal blir tre poeng når Nardo gjester Idrettsparken søndag.

EIK – NARDO SØNDAG KLOKKEN 15.00

Tigrene står foran søndagens kamp med fire kamper uten tap. De to første endte med seier mot henholdsvis Vidar og Vindbjart, mens det har endt med poengdeling borte mot Byåsen og hjemme mot Hønefoss. Søndag for EIK et nytt besøk fra Trondheim når Nardo kommer til Husabø.

Stian Sleveland gleder seg stort til ny kamp, men er samtidig klar på at laget må yte på topp om det skal bli seier i Idrettsparken.

– De fleste kampene i 2. divisjon er utrolig tøffe. Søndagens kamp blir ingen unntak. Innsats og vilje må ligge i bunn for at det skal bli tre poeng, sier Stian Sleveland.

«De fleste kampene i 2. divisjon er utrolig tøffe. Søndagens kamp blir ingen unntak. Innsats og vilje må ligge i bunn for at det skal bli tre poeng». Stian Sleveland

Håper på gode forhold

De siste dagene har det vært mye nedbør i Dalane-distriktet, og det er ventet mer nedbør gjennom helga. Hvordan baneforholdene blir, tror Sleveland kan blir avgjørende for hvilken type kamp man får servert på Husabø.

– Jeg tror vi må se an baneforholdene før vi kan si noe om hvilke type kamp vi kan forvente oss. Dersom det blir utfordrende og sleipe baneforhold, tror jeg vi kanskje bør være mer direkte i spillestilen vår, spår forsvarsspilleren.

I forrige kamp mot Nardo endte tigrene opp med å tape helt på tampen av oppgjøret. EIK-spilleren tror ikke det gjentar seg, men er klar på at de møter et bra lag.

– Det blir en tøff kamp. Nardo har hatt en bra sesong, og bare målforskjellen skiller dem fra å være inne i topp 4. Jeg forventer meg en typisk «krigekamp», hvor det laget som løper mest, tar med seg alle tre poengene, sier han.

Vil legge seg bakpå

Sleveland blir ikke overrasket om Nardo har en defensiv inngang til kampen.

– Jeg tror de vil komme til å legge seg bakpå for å satse på kontringer. Det må vi være forberedt på, sier han og legger til:

– Vi skal gjøre alt for at det blir tre poeng!

Omskolert til angriper

Forsvarsspilleren har denne sesongen vært svært sentral på EIKs A-lag. Stort sett har Sleveland spilt fast i forsvarsrekka, enten på midtstopperplass eller på backen. I forrige kamp mot Hønefoss valgte EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason å starte med Sleveland på topp grunnet skader i suspensjon på lagets offensive spillere. Det var ingen uvant rolle for Sleveland, som tidligere har en fortid som spiss. Han utførte oppgaven med glans, og selv om det ikke ble scoring, ble han belønnet som dagens EIK-spiller av juryen.

– Jeg synes det gikk bra å spile på topp. Mitt utgangspunkt er at jeg gir alt uansett hvor jeg blir bedt om å spille. Men jeg legger ikke skjul på at jeg liker meg best på midtstopperplass, avslutter Sleveland.

Søndagens seriekamp mot Nardo har avspark klokken 15.00 i Idrettsparken.

Foto: Kjell Åvendal

Les også:Slik gikk det i sist oppgjør: Nardo – EIK

«Jeg synes det gikk bra å spile på topp. Mitt utgangspunkt er at jeg gir alt uansett hvor jeg blir bedt om å spille. Men jeg legger ikke skjul på at jeg liker meg best på midtstopperplass». Stian Sleveland

 

Share