EIK scoret tre ganger i solid seier mot Nardo

Tigrene imponerte stort og vant fortjent 3-0 mot Nardo i Idrettsparken lørdag. Stian Sleveland, Bubacarr Sumareh og Sverre L. Larsen stod for nettkjenningene.

EIK -NARDO 3-0 (2-0)

Regnet holdt seg borte da kampen ble sparket i gang i Idrettsparken søndag ettermiddag. Det var tydelig at gjestene fra Trondheim hadde planer om å legge seg bakpå fra start, noe som førte til at EIK koblet tidlig et grep om kampen.

Hjemmelaget fikk trille ball langt inn på bortelagets banehalvdel, men Nardo lå svært kompakt og forsvarte seg godt. Derfor hadde de gule og svarte store problemer med å finne åpningene i Nardo-laget. Etter drøye ti minutter fikk EIK sin første halvsjanse da et godt slått innlegg fra Henning Romslo gikk gjennom hele feltet og utover dødlinja da ingen fikk en fot på ballen.

Det svinget av EIK

I midten var det svært trangt for EIK å angripe. Derfor måtte de rundt på kantene for å komme til sjanser. Det gjorde at Marcel Wawrzynkiewicz var veldig ofte involvert på EIKs høyrekant, mens Morten Bjørlo fikk utfordre motsatt. Nardo var på ingen måte ufarlige, og det gikk raskt i lengderetningen da de fikk muligheten til å angripe.

Hjemmelagets desidert største sjanse kom da halvtimen var spilt på Husabø. Et godt innlegg fra høyre ble tatt ned av Sverre L. Larsen. Han serverte Stian Sleveland, som forsøkte å bredside ballen ned i venstre hjørne. Forsøket gikk like utenfor mål, og det burde definitivt stått 1-0 til gjestene. Men det var tydelig at det lå en scoring i luften, og ikke lenge etterpå skulle den endelig sitte for EIK. Mads Nørby Madsen la et presist innlegg på hodet til Stian Sleveland, som stanget ballen i mål på vakkert vis. Bare minuttet senere doblet Bubacarr Sumareh ledelsen til 2-0 da han tuppet ballen i mål i feltet etter at Morten Bjørlo hadde snappet ballen opp, og serverte EIKs toppscorer.

Etter scoringene virket EIK komfortable, og tok pause med en solid 2-0-ledelse.

Fortsatte i samme spor

Hjemmelaget fortsatte i samme spor i andre omgang, og var det klart beste laget innledningsvis, selv om Nardo var litt friskere offensivt. Hele stadion trodde Bubacarr Sumareh skulle sørge for 3-0-ledelse da EIK kombinerte fint, og Stian Sleveland la inn fra dødlinja. Foran kassen stod Sumareh og avsluttet via en Nardo-fot og opp i tverrleggeren. Ikke lenge etterpå fikk kaptein Sverre L. Larsen en god mulighet, men skuddet fra 10 meter gikk over mål.

Utover i omgangen kom Nardo mer med i kampen, og produserte noen farlige sjanser, og EIK var litt heldige som ikke fikk en redusering i mot seg. Kvarteret før slutt ble Nardo redusert til ti mann da Jarl Magnus Ernstsen Knutsen fikk dagens andre gule kort for å felle Sumareh. Utvisningen førte til at EIK igjen begynte å dominere kampbildet, og kom seg til flere store muligheter. Blant annet ved en offensiv Madsen som stormet gjennom og fikk avslutte, men en flott benparade hindret 3-0.

Kapteinen scoret

Dagens tredje scoring kom bare noen få minutter senere. Elmin Nurkic headet mot mål etter et godt innlegg fra venstre. Forsøket ble nydelig reddet av bortelagets målvakt, men returen tok Sverre L. Larsen seg av, og headet ballen enkelt i mål til 3-0. Larsen burde også scoret dagens andre da tigrene kombinerte vakkert før Romslo la inn på hodet til kapteinen, som på blank kasse headet like over.

EIK dominerte stort helt til slutt, og Nardo var på tampen aldri i nærheten av å redusere, og til slutt kunne EIK slippe jubelen løs for tre svært viktige poeng.

Foto: Jenny Åvendal

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Nardo (2-0)

Mål: 1-0 (38) Stian Sleveland, 2-0 (40) Bubacarr Sumareh, 3-0 (81) Sverre L. Larsen

Dommer: Sharvin Enger Heydary, Ridabu IL

Tilskuere: 488

EIKs lag: Igor Spiridonov – Marcel Wawrzynkiewicz, Elmin Nurkic, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen – Chris Sleveland, Henning Romslo, Sverre L. Larsen – Bubacarr Sumareh (Simonas Stankevicius fra 80), Stian Sleveland (Ovar Høyland fra 83), Morten Bjørlo (Elion Shatri fra 62)

 

Share