Stankevičius med tre scoringer mot Havørn

EIK-rekruttene hadde få problemer med å tukte Havørn i Tananger mandag kveld.

HAVØRN – EIK 2 2-6 (1-5)

EIK 2 vant mandag kveld hele 6-2 borte mot nedrykksplasserte Havørn i Tananger. Dermed fortsetter laget å holde god avstand ned til lagene bak seg på tabellen. De gule og svarte måtte naturligvis tåle et kraftig favorittstempel foran kampen, men hadde ingen problemer med å innfri forventningene.

Stankevičius markerte seg

Dennis Nielsen stod for kveldens første scoring da han satte et frispark fra distanse i mål. Simons Stankevičius la på til 2-0 bare noen minutter senere. Ikke lenge etterpå reduserte hjemmelaget, men håpet deres ble slukket minuttet etterpå. Ovar Høyland spilte fri Stankevičius, som var kald da han scoret kveldens andre mål.

Kristoffer Rasmussen ordnet 4-1 før hvilen da han utnyttet en keepertabbe og satte ballen enkelt i mål. Den femte scoringen skulle også komme før pause. Igjen var det Stankevičius som fikk notere seg for en ny scoring. Mathias K. Perttamo stod for forarbeidet. Stillingen ved pause var 5-1 til tigrene, og kampen var i realiteten avgjort.

Fornøyd trener

EIK 2-trener Ojan Bijan var etter kampen svært fornøyd med lagets prestasjon.

– Vi gikk inn i denne kampen med riktig fokus, de fleste var påskrudd og med riktig holdning. Det ga oss de tidlige målene vi ønsket for å stadfeste vår posisjon i kampen, sier Bijan,

– Første omgang var meget solid gjennomført. Offensivt er jeg svært fornøyd.  Det eneste jeg kan sette fingeren på, er at dersom vi ikke hadde slurvet enkelte ganger, hadde vi ikke sluppet Havørn til en eneste gang, fortsetter han.

«Første omgang var meget solid gjennomført. Offensivt er jeg svært fornøyd.  Det eneste jeg kan sette fingeren på, er at dersom vi ikke hadde slurvet enkelte ganger, hadde vi ikke sluppet Havørn til en eneste gang». Ojan Bijan

Transportetappe

Andre omgang i Tananger ble en ren formalitet, og for hjemmelaget handlet det om å begrense tapet, mens EIK hadde intensjoner om å pynte ytterligere på målforskjellen. Havørn hevet seg etter sidebyttet, og fikk en tidlig redusering til 5-2 med et hodestøt.

Ikke før helt på tampen av omgangen kom kveldens siste scoring. Ovar Høyland serverte Stian Sleveland, som banket ballen i mål til 6-2.

– I pausen snakket vi om hvordan vi skulle åpne opp kampen enda mer, slik at vi oftere kunne skape overtall i nøkkelområder på banen. Dessverre var vi ikke like energiske etter sidebyttet. Det resulterte i et baklengsmål. Til tider spilte vi oss dårlige, noe som førte til altfor mange balltap, analyserer Bijan.

Trekker frem Lohikangas

Etter kampen trakk blant annet treneren frem Albin Lohikangas som en av kampens store spillere.

– Vi kommer oss gjennom kampen med litt kynisme og og individuelt gode prestasjoner. Særlig var Albin Lohikangas god. Han var til tider «outstanding» i sin ny rolle. Samtidig var det flere andre som også stod frem i dag, roser EIK-treneren.

«Vi kommer oss gjennom kampen med litt kynisme og og individuelt gode prestasjoner. Særlig var Albin Lohikangas god. Han var til tider «outstanding» i sin ny rolle. Samtidig var det flere andre som også stod frem i dag». Ojan Bijan

Roser gamleklubben

Bijan synes også Havørn skal ha ros etter at laget hevet seg betydelig etter pause.

– De spiller uavgjort mot oss etter sidebyttet, og gir oss kamp. Jeg håper selvsagt de plukker nok poeng til å berge plassen, sier EIK 2-treneren om sin gamle klubb.

Neste kamp for EIK-rekruttene er allerede førstkommende torsdag. Da venter Hundvåg på B&G-banen på Husabø.

– Nå gjelder det å få gjennomført noen gode treninger før ny hjemmekamp hvor vi ønsker å revansjere et surt tap for Hundvåg tidligere denne sesongen, avslutter han.

Foto: Ørjan Nodland

KAMPFAKTA

Seriekamp i 4. divisjon, avdeling 1, Tananger stadion:

Havørn – EIK 2

Mål: 0-1 (13) Dennis Nielsen, 0-2 (15) Simonas Stankevičius, 1-2 (25), 1-3 (28) Simonas Stankevičius, 1-4 (35) Kristoffer Rasmussen, 1-5 (41) Simonas Stankevičius, 2-5 (47), 2-6 (90) Stian Sleveland

Tilskuere: 50

EIKs lag: Ignas Driomovas – Jostein K. Salvesen, Jan Eric T. Gløpstad, Dennis Nielsen – Elion Shatri, Sander Remme, Ovar Høyland, Albin Lohikangas – Simonas Stankevičius,  Mathias K. Perttamo, Kristoffer Rasmussen

Innbyttere: Odin G. Noreng, Stian Sleveland, Aleksander N. Kjellmann, Even Myklebust

Share