EIK-trener Bjarnason: – En spesiell kveld

Ólafur Örn Bjarnason hyller samtlige spillere for innsatsen, viljen og den beinharde jobben som ligger bak seieren mot Bryne på Jæren.

BRYNE – EIK 1-6 (0-4)

Det er dagen derpå etter EIKs historiske 6-1-triumf borte mot Bryne på Jæren. Ólafur Örn Bjarnason fikk se laget sitt feie jærbuene av banen med totaldominans under svært krevende vindforhold på Bryne stadion. EIK-treneren sitter naturligvis igjen med en god følelse dagen etter seieren. Samtidig har han gjort seg en del tanker om hvorfor tigrene lyktes så til de grader i lokaloppgjøret.

– Vi leverte rett og slett en kjempekamp, sier Bjarnason.

«Laget jobbet vanvittig hardt og vant stort sett alle dueller. Samtlige spillere la ned en vanvittig jobb, og det skal de ha ros for». Ólafur Örn Bjarnason

Roser hele laget

– Laget jobbet vanvittig hardt og vant stort sett alle dueller. Samtlige spillere la ned en vanvittig jobb, og det skal de ha ros for, understreker Ólafur Örn Bjarnason.

– Jeg synes også vi forsøkte å spille fotball, til tross for at det var vanskelige forhold. Vi kunne fort scoret noen ganger til, fortsetter han.

Vi ville mer

EIK-treneren er ikke i tvil om hvorfor laget hans lyktes så godt som de gjorde.

– Alt starter med at du må ville det litt mer enn motstanderen. Du må ofre mer enn dem, og du må løpe mer enn dem. Det gjorde vi, og derfor vant vi, sier Bjarnason.

«Alt starter med at du må ville det litt mer enn motstanderen. Du må ofre mer enn dem, og du må løpe mer enn dem. Det gjorde vi, og derfor vant vi». Ólafur Örn Bjarnason

– Jeg var opptatt av at vi måtte få kampen inn på våre premisser. Bryne er ekstremt gode på det de er gode til, og derfor måtte vi hindre nettopp at de fikk det til. For eksempel å komme rundt på kantene for å slå innlegg i boks. Vi tvingte dem til å gjøre andre løsninger, og med vindforholdene som var, fikk de det vanskelig, forklarer Bjarnason.

Etter at bortelaget hadde totaldominert de første 45 minuttene i medvind, var det mange som ventet spent på hvordan kampen ville bli etter pause. EIK hadde ingen planer om å slippe Bryne til, og var klart best også i motvinden.

– I pausen snakket vi mye om hvor viktig det er at vi klarer å nullstille oss. Spillerne var profesjonelle og mestret det. Vi hadde fokus på å fortsette med et vedvarende høyt press, sier han.

Stor kveld

Den sindige islendingen legger ikke skjul på at det var en spesiell kveld på Bryne stadion i går.

– Det var en veldig spesiell kveld. Jeg med min bakgrunn har ikke det samme forholdet til Bryne som mange eigersundere har, men jeg så hva dette betydde for dem, og det var imponerende å se hvor mange som tok turen. Det setter vi pris på, sier Bjarnason.

«Det var en veldig spesiell kveld. Jeg med min bakgrunn har ikke det samme forholdet til Bryne som mange eigersundere har, men jeg så hva dette betydde for dem, og det var imponerende å se hvor mange som tok turen. Det setter vi pris på». Ólafur Örn Bjarnason

– Men med tanke på det sure tapet vi hadde mot dem tidligere i sesongen, der jeg følte vi ikke fikk betalt i poeng etter en god kamp, så smakte denne seieren godt, sier han.

– Var denne seieren et foreløpig høydepunkt som EIK-trener?

– Det er vanskelig å si. Det var en fantastisk kamp, men vi leverte også en god kamp mot Viking tidligere i sesongen, og også mot Haugesund, svarer Bjarnason.

Odd 2 venter lørdag

Førstkommende lørdag venter Odd 2 på hjemmebane for tigrene. Allerede nå er forberedelsene mot ny og viktig seriekamp i gang.

– Det er viktig at vi blir fort ferdige med en kamp, enten det blir seier eller tap. Skal man være profesjonell, så må man ha evnen til å nullstille seg igjen. Mot Odd 2 på lørdag gjelder det å ha samme innstilling og fokus som mot Bryne. Det tror jeg og håper at spillerne forstår, avslutter han.

Foto: Tore Svanes

Les også: Kampreferat fra Bryne – EIK

Les også: Intervju med Bubacarr Sumareh og Morten Bjørlo

Les også: Se høydepunktene fra Bryne – EIK

 

 

 

 

Share