Historisk aften på Bryne stadion – EIK utklasset Bryne

Med 6-1-seier sørget EIK for at det ble en historisk aften på Bryne stadion søndag kveld.

BRYNE – EIK 1-6 (0-4)

Det ble en minnerik og uforglemmelig aften for alle EIK-sympatisører på Bryne stadion søndag. Da kampens dommer blåste av oppgjøret, stod det 1-6 på resultattavla.

Sjokkerte hjemmelaget

De gule og svarte tok kommandoen fra start, og dominerte fullstendig etter hvert i første omgang etter en forholdsvis jevn start. Det blåste stikker og strå på Jæren, og i første omgang hadde tigrene medvind. Kampen var 15 minutter gammel da Morten Bjørlo startet scoringsballet med utsøkt lobb alene med keeper til 1-o. Ledermålet ga de gule og svarte en skikkelig vitamininnsprøytning og utover i omgangen struttet bortelaget av selvtillit. Det var nesten utrolig at Bubacarr Sumareh ikke laget 2-0 omtrent midtveis i omgangen.

Stian Sleveland kjempet som en tiger på topp, og fikk betalt ti minutter før pause. Etter mye klabb og babb fikk Sleveland kontroll på ballen. Han banket den i hjørnet til 2-0. Fire minutter senere økte Bubcarr Sumareh til 3-0 med en vakker avslutning etter et flott EIK-angrep. Men EIK var ikke ferdigscoret i første omgang. Laget fortsatte å presse på, og kveldens fjerde scoring kom to minutter før pause da godt EIK-press til slutt endte med et selvmål.

Fortsatte dominansen

Vertene virket nærmest sjokkskadet over leksjonen EIK ga Bryne. Gjennom samfulle 45 minutter spilte EIK fin fotball, i tillegg til de var enormt dyktige i gjenvinningfasen. Innsatsen og gløden var på topp, og det hadde faktisk ikke vært noe å si på om ledelsen hadde vært større ved sidebyttet.

Mønsterangrep

I andre omgang fortsatte EIK å dominere kampbildet, og en god del hjemmesupportere forlot Bryne stadion da Bubacarr Sumareh avsluttet et mønsterangrep fra gjestene med en nydelig avslutning i mål til 5-0. Kvarteret før slutt ordnet Brynes Mads Bøgild for en trøsteredusering til 5-1 da han gjorde alt på egenhånd og satte inn 1-5. EIK lot seg ikke affisere av reduseringen, og var de siste minuttene av oppgjøret klart best. Innbytter Mathias K. Perttamo fastsatte sluttresultatet til 6-1 da han var iskald og rundet keeper før han trillet ballen i mål.

Flere hundre eigersundere kunne på slutten slippe jubelen løs, og i bortesvingen laget Tigerflokken skikkelig liv gjennom hele kampen. EIKs seier borte mot Bryne var den første borteseieren mot jærbuene siden 1949 i en offisiell kamp.

Les også: Intervju med Morten Bjørlo og Bubacarr Sumareh etter Bryne-triumfen

Les også: Se høydepunktene fra Bryne – EIK

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Bryne stadion:

Bryne – EIK 1-6 (0-4)

Mål: 0-1 (15) Morten Bjørlo, 0-2 (35) Stian Sleveland, 0-3 (39) Bubacarr Sumareh, 0-4 (43) selvmål, 0-5 (65) Bubacarr Sumareh, 1-5 (76) Mads Bøgild, 1-6 (84) Mathias K. Perttamo

Dommer: Eivind Bodding, Haga

Tilskuere: 1386

EIKs lag: Igor Spiridonov – Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Elmin Nurkic – Marceli Wawrzynkiewicz, Chris Sleveland, Henning Romslo, Mads Nørby Madsen – Bubacarr Sumareh (Elion Shatri fra 85), Stian Sleveland (Mathias K. Perttamo fra 70), Morten Bjørlo (Sverre L. Larsen fra 82)

Share