EIK og Odd 2 delte poengene i underholdende kamp

Det blir spill i PostNord-ligaen også i 2018. Det ble klart etter at EIK og Odd 2 endte 2-2 i en svært fartsfullt kamp i Idrettsparken lørdag.

EIK – ODD 2 2-2 (1-2)

Det var et strålende høstvær da EIKs nest siste hjemmekamp ble sparket i gang lørdag ettermiddag. Det ble en fartsfullt åpning på oppgjøret, og begge lage hadde fått hver sin mulighet før det var spilt to minutter. Men gjestene fra Skien skulle også skaffe seg sin andre mulighet før tre minutter var gått. Den muligheten grep Markus Andrè Kaasa, som hamret inn 1-0 til gjestene etter en feil hos hjemmelaget.

Underholdende

De gule og svarte lot seg ikke prege noe særlig over den tidlige baklengs i Idrettsparken, og etter elleve minutter var Kim Skogsrud svært nære på å utligne for EIK, men gjestenes målvakt vartet opp med en vakker redning på hodestøtet fra EIKs midtstopper. Ikke lenge etterpå kunne hvittrøyene doblet ledelsen sin etter fint angrepsspill, men forsøket gikk i nettveggen.

De gangene Odd 2 skapte farligheter mot EIK, var det ofte etter unødvendige feilpasninger hos hjemmelaget, og dermed ble tigrene tatt i ubalanse. Det gjorde seg også utslagsgivende da Stefan Mladenovic doblet ledelsen for Odd. Et langt utspark fra gjestenes målvakt gikk forbi alt og alle, og vipps så var Mladenovic alene gjennom med keeper. Der gjorde han ingen feil og 2-0.

Vakker Sleveland-scoring

EIK slo tilbake umiddelbart. Stian Sleveland ble frispilt av Morten Bjørlo i 16-meteren. Spissen vendte opp plantet ballen ned i hjørne til 2-1. En vakker avslutning. Odd 2 gikk rett i angrep, og bare godt forsvarsspill hindret 3-1-ledelse til gjestene. Den første halvtimen i Idrettsparken var virkelig et fyrverkeri. Etter en vanvittig hektisk periode, klarte vertene å temme gjestene offensivt en periode, og Bubacarr Sumareh hadde en stor mulighet til å utligne for EIK ti minutter før hvilen, men forsøket gikk høyt over mål etter bra spill forut for sjansen.

Mot slutten av omgangen tok EIK fullstendig over spillet i Idrettsparken. Den ene store sjansen etter den andre ble rullet opp. Bubacarr Sumareh var svært deltaktig, og da Morten Bjørlo spilte han gjennom på høyrekanten, var det bare en feberredning av Odd-keeper Klemensson som hindret 2-2. Flere store sjanser ble det ikke, og dermed var stillingen ved pause 1-2 etter en av de mest underholdende omgangene i Idrettsparken denne sesongen – i hvert fall med nøytrale øyne.

Fortjent utligning

Det ble en litt mer bedagelig åpning kampen i andre omgang, men etter hvert tok EIK-laget mer og mer over. Det lå en scoring i luften, og etter 56 minutter kom omsider utligningen for tigrene. På en corner ble det mye klabb og babb i feltet før Sumareh til slutt fikk kranglet ballen i mål 2-2 – et mål som var svært fortjent.

Etter scoringen ble det et noe roligere tempo i oppgjøret, men Stian Sleveland kunne gitt EIK ledelsen da han forsøkte å stupheade i mål et innlegg fra venstre. Odd var heller ikke ufarlige fremover, og særlig på kontringer var laget gode til å skape farligheter. Mot slutten av kampen hadde EIK desidert mest ball, og Odd 2 lå godt organisert bakover på banen. Det gjorde at kampen ikke var fullt så åpen som tidligere, men ved et par anledninger klarte vertene å tråkle seg gjennom, uten at det endte i noen store sjanser.

Tigrene presset på for et ledermål, men lyktes ikke, og dermed endte det med 2-2 i Idrettsparken. Det betyr også at EIK spiller i PostNord-ligaen i 2018.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Odd 2 2-2 (1-2)

Mål: 0-1 (3) Markus André Kaasa, 0-2 (23) Stefan Mladenovic, 1-2 (24) Stian Sleveland, 2-2 (57) Bubacarr Sumareh

Dommer: Haakon Maagan, Ål IL

Tilskuere: 439

EIKs lag: Igor Spiridonov – Dennis Nielsen, Kim Skogsrud (Sverre L. Larsen fra 86), Elmin Nurkic – Marceli Wawrzynkiewicz, Chris Sleveland (Kristoffer Rasmussen fra 88), Henning Romslo, Mads Nørby Madsen – Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland (Mathias K. Perttamo fra 74), Morten Bjørlo

Share