Skogsrud foran Fana-kampen: – Motivasjonen er på topp

Kim Skogsrud føler seg trygg på at laget hans har sterke intensjoner om å avslutte sesongen på en positiv måte. Lørdag reiser EIK til Bergen for å møte Fana.

FANA – EIK LØRDAG KLOKKEN 13.00

Det er ventet at EIK får svært tøff motstand å bryne seg på når de gjester Fana på lørdag. Laget kjemper nemlig for sin eksistens i divisjonen, mens EIK på sin side er sikret videre spill i PostNord-ligaen. Midstopper Kim Skogsrud er ikke i tvil om det er et krevende oppgjør som venter i Bergen for tigrene.

– Vi møter et nedrykkstruet lag som må vinne for at de skal ha en sjanse for å unngå nedrykk. Det betyr at jeg ser for meg en tøff kamp hvor de kommer til å ligge kompakt å kjøre kontringer, spår Skogsrud.

«De kommer til å gjøre alt for å få de poengene de trenger, og derfor er det viktig at vi klarer å matche den innstillingen». Kim Skogsrud

Riktig innstilling

For Fana handler oppgjøret kun om en ting:

– De kommer til å gjøre alt for å få de poengene de trenger, og derfor er det viktig at vi klarer å matche den innstillingen, sier forsvarsspilleren.

– Greier vi å ha riktig innstilling og spenningsnivå, har vi vist flere ganger i år at vi har et meget godt maksnivå, og da skal vi være et bedre lag enn Fana, legger Skogsrud til.

Bedre relasjoner

Etter en litt trøblete vår og sommer med manglende poengfangst, har EIK gjort en god høstsesong med flere imponerende resultater og gode prestasjoner på banen.

«Den gode høstsesongen kommer av at vi har jobbet målrettet over lengre tid». Kim Skogsrud

– Den gode høstsesongen kommer av at vi har jobbet målrettet over lengre tid. Vi har ikke gjort så fryktelig mye annerledes enn det vi gjorde i vår sesongen. Vi har egentlig bare ventet på at det skulle løsne for oss, forklarer Skogsrud.

Han mener noe av forklaringen til den massive forbedringen i det siste, skyldes at spillerne har blitt mer kjent med spillestilen.

– Spillerne begynner å kjenne hvordan Ólafur Örn Bjarnason ønsker å spille. I tillegg har de offensive relasjonene vært langt bedre de siste kampene, fortsetter den tidligere Sandefjord-spilleren.

God motivasjon

Nå som EIK i utgangspunktet befinner seg i «ingenmannsland» hvor laget ikke har noe annet å spille for enn en bedre tabellplassering, kan det være vanskelig å hente frem den samme motivasjonen. Det tror ikke Skogsrud blir gjeldende denne gangen.

– Jeg er ganske sikker på at jeg prater for samtlige spillere når jeg sier at motivasjonen er på topp inn mot de to siste seriekampene, selv om videre spill i 2. divisjon allerede er sikret, sier han.

– Vi har alle noe å spille for, og vi ønsker at den fine flyten vi har vært i, skal fortsette ut sesongen, avslutter Skogsrud.

«Vi har alle noe å spille for, og vi ønsker at den fine flyten vi har vært i, skal fortsette ut sesongen». Kim Skogsrud

EIKs kamp mot Fana borte i Bergen er årets siste bortekamp for i år. Kampen har avspark klokken 13.00, og alle kampene i PostNord-ligaen avdeling 2, spilles samtidig i de to siste rundene. I siste kamp møter EIK Hødd i Idrettsparken.
Foto: Tore Skailand og Kjell Åvendal
Share