EIK sikret fortjent seier på overtid mot Fana

Mads Nørby Madsen sikret seier på overtid borte mot Fana etter at tigrene leverte en overbevisende forestilling i årets siste bortekamp

FANA – EIK 0-1 (0-0)

Det ble en svært rolig åpning på den siste bortekampen i årets PostNord-liga. Det første kvarteret følte lagene på hverandre, og det var tydelig at Fana ikke ville risikere noe nevneverdig defensivt i åpningen. Gjestene fra Egersund fikk trille mye ball, men de var vanskelig å finne noen åpninger i et godt organisert hjemmelag.

Store Sumareh-sjanser

Bubacarr Sumareh noterte seg for en avslutning før ti minutter var spilt, men forsøket var aldri i nærheten av å være farlig. Etter drøye kvarteret sendte Chris Sleveland i vei et langskudd fra 2o meter, men forsøket gikk en meter til side for mål. Fana på sin side, kom ikke til noen sjanser i første del av kampen. EIK-forsvaret fikk ryddet opp i god tid før.

Midtveis i omgangen var EIK inne i en svært god periode, og laget dominerte banespillet. Det var da kampens første store mulighet også kom. Bubacarr Sumareh dro seg inn fra sin høyrekant inn i 16-meteren før han fyrte løs. Et hardt skudd gikk imidlertid rett på keeper. Fana gikk rett i angrep, og fikk lagt inn fra høyre, men EIK-forsvaret fikk klarert.

Dominerte

Sumareh var igjen farlig frempå etter 25 minutter. En følsom pasning fra Henning Romslo fant EIKs toppscorer, men keeper var ute og fikk forstyrret Sumareh nok til at avslutningen havnet i nettveggen. Bortelaget fortsatte å kjøre kampen, og EIK var gode i gjenvinningfasen. Det skaffet de en ny god sjanse da Morten Bjørlo forsøkte å finne Stian Sleveland, men sistnevnte ble forstyrret av Fana-forsvaret. Neste mann til å notere seg i sjansestatistikken var Marceli Wawrzynkiewicz, som blåste ballen i tverrliggeren etter drøye halvtimen. Deretter var det Morten Bjørlo sin tur. Han løsnet skudd fra 20 meter, men forsøket gikk like utenfor.

De gule og svarte styrte kampen, og det var egentlig utrolig at laget ikke ledet da dommeren signaliserte for pause.

Jevnere etter pause

Fana var langt mer aggressive i åpningen av andre omgang, og var i åpningsminuttene det beste laget. Men etter hvert klarte gjestene å koble om grepet på kampen igjen, og fikk orden på pasningspillet. Men i starten klarte tigrene kun å skaffe seg hjørnespark. Midtveis kom Kim Skogsrud på et offensivt løp på venstresiden. Midstopperen fant Stian Sleveland på hodet, men keeper var med på notene, og fikk reddet forsøket fra den kraftfulle spissen.

EIK klart best

Kvarteret før slutt måtte Igor Spridonov i aksjon for gjestene da Fana kom seg til en skuddmulighet fra distanse, men den litauiske målvakten hadde få problemer med å redde forsøket. Innbytter Elion Shatri kunne gitt EIK ledelsen åtte minutter før ordinær tid da han ble spilt gjennom. Vingen vendte av to forsvarsspillere før han avsluttet i nærmeste hjørne. Bare en god redning hindret ledelse. Samme mann fikk en ny stor sjanse til å sende EIK i ledelsen da Morten Bjørlo gjorde et strålende forarbeid og serverte Shatri. En god beinparade fra keeper gjorde at det ikke ble noen scoring.

På overtid kom omsider scoringen for tigrene. Morten Bjørlo serverte Mads Nørby Madsen, som bredsidet ballen ned i hjørnet. Det førte til ellevill jubel blant de mange tilreisende fra Egersund. På overtid fikk også Fana en gyllen mulighet til å utligne, men en god Spiridonov avverget forsøket. Dermed endte det med en svært fortjent 1-0-seier til EIK på bortebane.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Nesttun kunstgress:

Fana – EIK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (90) Mads Nørby Madsen

Dommer:  Sulman Maroof Hussain (Manglerud Star Fotball IL)

EIKs lag: Igor Spiridonov – Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Elmin Nurkic – Marceli Wawrzynkiewicz, Chris Sleveland (Sander Remme fra 78), Henning Romslo, Mads Nørby Madsen – Bubacarr Sumareh (Elion Shatri fra 70), Stian Sleveland (Sverre L. Larsen fra 70), Morten Bjørlo

Share