Bjarnason: – Viktig at vi avslutter på en god måte

Ólafur Örn Bjarnason håper at laget hans kan avslutte en god høstsesong med en ny trepoenger når Hødd gjester Idrettsparken lørdag.

EIK – HØDD LØRDAG KLOKKEN 13.00

Lørdag er det klart for årets siste seriekamp, og det er Hødd fra Ulsteinvik som kommer på besøk for å sette sluttstrek for 2018-sesongen. Tigrene tapte 2-0 for Hødd i motsatt oppgjør i sommer, og håper derfor å kunne revansjere seg til helga. De gule og svarte møter et lag som ikke har tapt siden midten av august, og trolig er det en vanskelig oppgave som venter.

Vanskelig kamp

– Jeg forventer en tøff kamp mellom to lag som har hatt en god høst med mye poengfangst, sier Ólafur Örn Bjarnason.

– Hødd er et sterkt lag som består av mange spillere med erfaring fra OBOS-ligaen. Begge lag har ambisjoner om å avslutte i samme stil som de har hatt de siste kampene, sier han.

«Det er viktig å ta med seg en god følelse inn i nye sesongforberedelser til vinteren». Ólafur Örn Bjarnason

EIK-treneren mener at en god høstsesong også er viktig med tanke på den kommende perioden.

– Det er viktig å ta med seg en god følelse inn i nye sesongforberedelser til vinteren. Det kan bety mye, sier Bjarnason.

«Krigekamp»

Forrige kamp mellom lagene ble spilt på kunstgress på Høddvoll. Lørdag venter ei litt humpete og høstpreget gressmatte i Idrettsparken. Derfor kan man trolig ikke vente seg noen finspill fra lagene.

– Det blir nok en typisk «krigekamp». Banen er bløt, og vi må ta hensyn til slike forhold når vi skal bli enige om en kampplan, fortsetter han.

– Vi viste mot Bryne at vi absolutt evner å håndtere krevende spilleforhold. Vi må bare fortsette å prøve på det vi har lyktes med så langt, sier Bjarnason.

«Vi viste mot Bryne at vi absolutt evner å håndtere krevende spilleforhold. Vi må bare fortsette å prøve på det vi har lyktes med så langt». Ólafur Örn Bjarnason

God høst

Formtabellen i PostNord-ligaen, avdeling 2 viser at EIK har vært det nest beste laget til å sanke poeng de ti siste kampene.

– Jeg føler den største forskjellen på høsten og våren har vært uttellingen. Vi hadde mange kamper i vår og sommer hvor vi var det førende laget, og fikk produsert flere sjanser, uten at målene kom, mener Bjarnason.

– I tillegg har vi hatt litt flere strenger å spille på offensivt i høst, og det er naturligvis en fordel. Men vi har ikke endret på noe spillestil i høst. Vi har fortsatt i samme spor, og har forsøkt å utvikle videre det spillet vi tror på, sier han og legger til:

– Det er ingen tvil om at vi har vært mer effektive foran mål i høst, og det resulterer i poeng.

«Det er ingen tvil om at vi har vært mer effektive foran mål i høst». Ólafur Örn Bjarnason

Nå er det bare en ting EIK-treneren har i fokus før kampen lørdag.

– Det er at vi skal avslutte på en god måte, avslutter han.

Lørdagens kamp i Idrettsparken har avspark klokken 13.00.

Les også: Slik gikk det i sist oppgjør: Hødd – EIK

Foto: Kjell Åvendal

Share