Stankevicius-dobbel i poengdeling

EIK-rekruttene så ut til å styre mot tre nye poeng i 4. divisjon, men som kjent er 2-0 en farlig ledelse. Rosseland slo nemlig tilbake og sikret ett poeng.

EIK 2 – ROSSELAND 2-2 (2-1)

Det var svært vindfullt da årets siste hjemmekamp for EIK 2 ble sparket i gang fredag kveld. De kraftige vindkastene sørget for at det ene målet blåste bort innledningsvis i oppgjøret. Kampen åpnet svært jevnt og sjansefattig, men EIK tok ledelsen da snaue halvtimen var spilt.

Simonas Stankevicius sørget for mål da han vendte bort en Rosseland-spiller og deretter satte ballen kontant i mål. Drøye ti minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, og nok en gang var det Stankevicius som var sist på ballen. Et nydelig innlegg fra Kenneth Grande fant veien til hodet til litaueren, som headet ballen kontant i mål til 2-0.

Tok igjen ledelse

To minutter før sidebyttet klarte bortelaget å redusere på et skudd som gikk via et EIK-bein og i mål til 2-1. Det var også stillingen da lagene gikk til pause.

Andre omgang ble en jevnspilt affære. Rosseland jaktet utligning mens EIK ønsket seg et tredje mål for kvelden. Gjestene fra Jæren skulle få utligningen sin. Den kom elleve minutter før ordinær tid da en Rosseland-spiller stanget ballen i mål på hodet.  Mot slutten av oppgjøret var det oransjetrøyene som skapte de største sjansene, og laget kunne fort stukket av med alle tre poengene, men oppgjøret endte 2-2.

«Dette var en kamp med to helt forskjellige omganger, hvor vinden betydde veldig mye for begge lag». Ojan Bijan

Bijan oppsummerer

EIK 2-trener Ojan Bijan oppsummerer årets siste hjemmekamp på følgende måte:

– Dette var en kamp med to helt forskjellige omganger, hvor vinden betydde veldig mye for begge lag, uttaler Bijan.

– Vi visste hvordan kampen kunne bli basert på motstanderens fysiske tilstedeværelse. Tidvis gjorde vi det svært vanskelig for oss selv i motvind. Vi gjorde en del paniske valg med ballen, analyserer Bijan.

«Alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen spillerne legger ned i denne kampen. Nå gleder vi oss til sesongavslutningen borte mot Sola 2 neste lørdag». Ojan Bijan

Tar lærdom

EIK 2-treneren mener det er mye å lære av en slik kamp.

– Det er viktig å ta lærdom av det vi opplevde i denne kampen. Vi burde senket skuldrene og stolt på ferdighetene dette laget har. Dette er noe vi definitivt skal jobbe videre med før 3.divisjon starter neste år, fortsetter Bijan.

– Alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen spillerne legger ned i denne kampen. Nå gleder vi oss til sesongavslutningen borte mot Sola 2 neste lørdag, avslutter Bijan.

Foto: Ørjan Nodland

KAMPFAKTA

Seriekamp i 4. divisjon, avdeling 1, B&G-banen:

EIK 2 – Rosseland 2-2 (2-1)

Mål: 1-0 (27) Simonas Stankevicius, 2-0 (43) Simonas Stankevicius, 2-1 (43), 2-2 (79)

Dommer: Sigbjørn Paulsen, Austrått IL

EIKs lag: Ignas Driomovas – Stein Johnny Myklebust, Even Myklebust, Jostein K. Salvesen – Aleksander N. Kjellmann, Tomas Mulugheta, Kenneth Grande, Thomas Hallan-Christensen – Simonas Stankevicius, Bjørn S. Stapnes, William E. Karlsen

Benyttede innbyttere: Truls Hallan-Christensen, Alexander B. Svanes, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Henrik Lædre

Share