EIK sløste med sjansene i årets siste kamp – tapte for Hødd

Det endte med tap 2-1 i årets siste kamp. Men Tigrene burde definitivt fått med seg poeng i en kamp hvor flere store sjanse ble spolert mot Hødd.

EIK – HØDD 1-2 (0-2)

Det var heftige vindoforhold i Idrettsparken da årets siste seriekamp ble sparket i gang under høstlige omgivelser. Bortelaget fra Ulsteinvik hadde vinden i ryggen fra start, og fikk også den beste starten i oppgjøret. Det meste av spillet foregikk på EIKs banehalvdel, men de helt store sjansene uteble åpningsminuttene.

Jevnspilt

Det var hjemmelaget som stod for kampens første store sjanse. Morten Bjørlo drev fint oppover i banen før han fikk levert til Bubacarr Sumareh. Innlegget fra sistnvente fant veien til hodet til Sverre L. Larsen, ikke fikk nok kraft bak headingen. Utover i omgangen kom hjemmelaget mer med, og var en god periode det beste laget i Idrettsparken. Dermed var det en kalddusj når blåtrøyene tok ledelsen midtveis i omgangen. Hødd skaffet seg et hjørnepsark. Det ble presist slått inn i feltet, og Eirik Haugan hadde få problemer med å stange ballen i mål til 1-0 til gjestene.

Store sjanser

EIK kunne utlignet ikke lenge etterpå da det ble løsnet et skudd fra distanse, men forsøket ble fint avverget av gjestenes målvakt. Hødd på sin side var farlige hver gang de nærmet seg hjemmelagets 16-meter. En meget kvalifisert redning av Igor Spiridonov hindret 2-0-ledelse, men noen få minutter senere scoret Hødd dagens andre, også denne gang på hjørnespark. Andreas Breimyr fikk hjelp av vinden og skrudde ballen rett i mål fra corner.

Det var nesten utrolig at EIK ikke fikk en redusering da det var få minutter igjen til pause. Morten Bjørlo stod for et herlig forarbeid før han spilte fri Bubacarr Sumareh. Spissen la ballen til rette før han hamret ballen opp i tverrliggeren. Like etterpå kom Mathias K. Perttamo til en avslutning, men en god beinparade hindret scoring. Det var omtrent det siste som skjedde før lagene gikk i garderoben ved halvtid.

EIK-dominans i andre omgang

Etter sidebyttet var det hjemmelaget som kom klart best i gang. EIK førte kampen, og kom seg til et par halvsjanser tidlig omgangen. Laget fikk også annullert et mål på grunn av offside. De gule og svarte fortsatte å jage utligning, mens Hødd på sin side var svært giftige da de fikk lov til å starte overganger. Det var slik de også skaffet seg den første sjansen i andre omgang, men avslutningen gikk rett i beina på Igor Spiridonov.

Det lå en scoring i lufta på Husabø, og den skulle omsider komme da 69 minutter var spilt. Først kom Sumareh til en avslutning fra kloss hold som ble reddet. På det påfølgende hjørnesparket ble corneren slått på nærmeste stolpe. Der dukket Sumareh opp og headet inn redusering.

Sumareh-scoring

Noen minutter senere kunne utligningen kommet da et godt innlegg ble slått inn i feltet. EIK-spillerne stod i kø for å avslutte, men hver gang ble forsøkene ble blokkert av Hødd-forsvaret. EIK fortsatte presset og åtte minutter før slutt kom Morten Bjørlo i fin posisjon. Han stilte inn siktet før han skrudde ballen klokkeklart i tverrliggeren.

På overtid fikk Mads Nørby Madsen dagens andre gule kort og en tidlig dusj. Det gjorde det vanskeligere for EIK å jakte utligning, og til slutt måtte EIK innse at det ble tap i årets siste kamp.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Florø 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 (28) Eirik Haugan, 0-2 (40) Andreas Breimyr, 1-2 (68) Bubacarr Sumareh

Dommer: Ajdin Medic, Torsvik IF

Tilskuere: 335

EIKs lag: Igor Spiridonov – Kim Skogsrud, Marceli Wawrzynkiewicz, Dennis Nielsen (Stian Sleveland fra 88) – Sverre L. Larsen, Chris Sleveland (Sander Remme fra 81), Henning Romslo, Mads Nørby Madsen – Bubacarr Sumareh, Mathias K. Perttamo (Kristoffer Rasmussen fra 74), Morten Bjørlo

Share