Vegard Eltervåg ansatt som fysisk trener i EIK

Vegard Eltervåg fra Randaberg er ansatt i en fulltidsstilling som fysisk trener i EIK Fotball. Han får dermed en viktig oppgave med å følge opp alle spillere fra 16 år og oppover. I tillegg vil han ha en sentral rolle i støtteapparatet til A-laget.

NYANSETTELSE

EIK Fotball er svært fornøyde med å kunne offentliggjøre at Vegard Eltervåg  har blitt ansatt som ny fysisk trener i EIK Fotball. Han får en viktig oppgave med å gi skadeforebyggende arbeid og fysisk trening et skikkelig løft i klubben. Sportssjef i EIK Fotball, Ojan Bijan, er glad for å ha fått på plass en svært viktig funksjon for de gule og svarte.

– Eltervåg er en svært kompetent fysisk trener. Han tilfører klubben en kompetanse som er helt nødvendig for at vi skal utvikle oss videre, sier Ojan Bijan.

«Eltervåg er en svært kompetent fysisk trener. Han tilfører klubben en kompetanse som er helt nødvendig for at vi skal utvikle oss videre». Ojan Bijan

Utdannet i Manchester

Eltervåg har tatt utdanningen sin innen fysioterapi i Manchester ved University of Salford.

– Der har han fått et unikt innsyn i hvordan det jobbes i fotballklubber på et høyt nivå. Han blir et vanvittig bra tilskudd til klubben og en viktig del av trenerteamet til A-laget, sier Bijan.

– Nå får vi en person som vil følge opp spillerne på en helt annen måte enn vi har vært vandt til tidligere. Samtlige spillere i senioravdelingen vil få et individuelt program som skal følges. Det vil bidra til at spillere har bedre forutsetninger for å utvikle seg i riktig retning, sier Bijan.

Klubbens nye fysiske trener er selv en aktiv fotballspiller, og har siden 2006 spilt for Randaberg. Han står bokført med over 200 kamper for Randaberg, og var svært sentral også denne sesongen. Nå flytter han til Egersund på permanent basis.

– Han vil være tilgjengelig for rekruttlaget i 3. divisjon, og skulle det bli behov, vil han også være aktuell for A-laget. Han har solid erfaring og godt trent, smiler Bijan.

Løft for hele klubben

EIKs nye fysiske trener, er svært glad for å ha signert for tigrene.

– Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å jobbe inn mot idrett, og spesielt en fotballklubb. Dette er rett og slett en liten drøm som går i oppfyllelse, sier Eltervåg.

«Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å jobbe inn mot idrett, og spesielt en fotballklubb. Dette er rett og slett en liten drøm som går i oppfyllelse». Vegard Eltervåg

Fremover vil det bli et langt større fokus på fysisk trening og skadeforebygging. Målet er at det skal bygges solid kunnskap i hele klubben med den nye ansettelsen.

– Mitt hovedfelt er fysisk trening, styrketrening og skadeforebygging. Gjennom en lang karriere selv, vet jeg også hva som er viktig å ha fokus på for en fotballspiller når det kommer til disse områdene, sier Eltervåg, som selv har spilt fotball i 1. divisjon og 2. divisjon.

Gir en ny dimensjon til EIK

Daglig leder i EIK Fotball, Kenneth Andersen, er også meget tilfreds med at Vegard Eltervåg nå blir en del av klubben.

«Dette er ikke bare en satsing på A-laget, men en satsing på alle spillere fra 16 år og oppover. I sammen med våre samarbeidspartnere  Eureka og Puls, har vi nå et meget godt tilbud til våre spillere». Kenneth Andersen

– Dette er ikke bare en satsing på A-laget, men en satsing på alle spillere fra 16 år og oppover. I sammen med våre samarbeidspartnere  Eureka og Puls, har vi nå et meget godt tilbud til våre spillere, sier Andersen.

– Til dags dato har vi ikke vært flinke nok i forhold til bevissthet rundt fysioterapi og fysisk trening. Denne ansettelsen er et stort løft for hele klubben, og noe vi har hatt ambisjoner om gjennomføre i mange år, sier Andersen og avslutter:

– På mange måter blir dette fort årets signering, fordi Eltervågs kompetanse gir oss en helt ny dimensjon.

EIK Fotball ønsker Vegard Eltervåg velkommen til Egersund og klubben.

Foto: Ole Kristian Larsen/ EIK Fotball

 

Share