EIK 2 er klare for KM-finale fredag

EIK 2 reiser i morgen til Stavanger for å møte Vardeneset i KM-finale. Trener Ojan Bijan gleder seg til kamp, men har hatt krevende forberedelser til kampen grunnet fotballkretsens regelverk.

KM-FINALE VARDENESET – EIK 2 FREDAG KLOKKEN 19.00

EIK 2 og Vardeneset vant sine to respektive avdelinger i 4. divisjon dette året. De skal derfor måle krefter i sesongens siste kamp.

– Vi ser frem til finale og gleder oss, sier Ojan Bijan.

«Vi ser frem til finale og gleder oss». Ojan Bijan

Det har imidlertid blitt noen utfordringer denne uka grunnet regelverket knyttet til KM-kampen, som EIK ikke var kjent med.

– Dessverre føler jeg at regelverket hemmer vår mulighet til å stille noenlunde det beste laget som har spilt i hele år. Mathias K. Perttamo og Kenneth Grande har vært plaget med skader denne sesongen, og har derfor spilt flere kamper for rekruttlaget og i tillegg vært sentrale suksessfaktorer. Men til denne kampen får vi ikke benytte oss av dem, sier Bijan.

Snodig antall

Han begrunner nærmere hvorfor:

– Regelen er slik at spillerne som skal spille KM-finale, må ha spilt én tredjedel av kampene denne sesongen. Det betyr at spillere må ha spilt minimum 8,33 kamper for rekruttlaget. Regelen gjelder kun for de som også har spilt for A-laget, sier han.

– Hvordan kretsen mener at vi skal måle dette tallet, er jeg usikker på. Denne sesongen har vi brukt hele 49 spillere på rekruttlaget. Da medregnes samtlige spillere som også har kommet til, og som har forlatt klubben denne sesongen. Det har vært en utfordring i seg selv å sette opp et lag til hver kamp, fortsetter Bijan.

– Dette betyr at spillere som Perttamo, som er vår toppscorer sammen med Bjørn Sæternes Stapnes, ikke er kvalifisert for kampen, til tross for at han har ti mål på sju kamper. Chris Sleveland og Kenneth Grande har også vært sentrale, men når ikke grensen for antall kamper, uttaler Bijan.

«Dette betyr at spillere som Perttamo, som er vår toppscorer sammen med Bjørn Sæternes Stapnes, ikke er kvalifisert for kampen, til tross for at han har ti mål på sju kamper. Chris Sleveland og Kenneth Grande har også vært sentrale, men når ikke grensen for antall kamper». Ojan Bijan

Ser frem til kamp

En annen regel, som også blir gjeldende for KM-kampen, er at spillere som startet mot Hødd i PostNord-ligaen, er utilgjengelige.

– Denne hemmer oss også. Det er ekstremt frustrerende og provoserende, men noe vi må akseptere og forholde oss til, sier Ojan Bijan.

EIK 2-treneren kan imidlertid fortelle at det er et slagkraftig lag som reiser til Stavanger i morgen for å møte Vardeneset.

– Vi kommer til å mobilisere skikkelig, og stiller et sterkest mulig lag. Jeg håper på en god og underholdende fotballkamp som mange tar turen til, avslutter Bijan.

«Vi kommer til å mobilisere skikkelig, og stiller et sterkest mulig lag. Jeg håper på en god og underholdende fotballkamp som mange tar turen til». Ojan Bijan

Share