EIK 2 tapte underholdende KM-finale

EIK-rekruttene måtte gi tapt 3-2 i KM-finalen borte mot Vardeneset fredag kveld.

VARDENESET – EIK 3-2 (1-1)

Fredag kveld var det duket for duell mellom de to serievinnerne i 4. divisjon. Gjestene fra Egersund kom best i gang, og tok ledelsen ved Bjørn Sæternes Stapnes. Men hjemmelaget utlignet før pause til 1-1. I andre omgang la Vardeneset på til 2-1 og 3-1 før Sæternes Stapnes ordnet redusering. Flere scoringer ble det ikke, og vertene kunne dermed juble for KM-gull.

Trener Ojan Bijan mener laget hans fort kunne stukket av med seieren i fredagens finale.

– Dette var en kamp vi ikke trengte å tape. Men vi lot Vardeneset kjempe oss ut av stilen, og de var flinke til å krige. De skremte våre spillere ut av nøkkelsituasjoner på banen ved flere anledninger, oppsummerer Bijan.

– Mot slutten av første omgang fikk vi god kontroll på kampen, og skapte flere muligheter, men dessverre ble det lite uttelling. Det samme gjaldt de siste 20 minuttene i andre omgang, fortsetter EIK-treneren.

«Mot slutten av første omgang fikk vi god kontroll på kampen, og skapte flere muligheter, men dessverre ble det lite uttelling. Det samme gjaldt de siste 20 minuttene i andre omgang». Ojan Bijan

Burde utlignet

Etter kampen var Bijan fornøyd med hvordan laget hans kjempet til siste slutt i et forsøk på å få med seg noe fra kampen.

– Jeg er skuffet over måten vi lot VBK få spille kampen på deres premisser. Like fullt er jeg stolt over at guttene kjempet til slutt. Vi hadde definitivt nok sjanser til å få en utligning mot slutten, sier han.

Imponert av Sæternes Stapnes

EIK 2-treneren lot seg imponere over Bjørn Sæternes Stapnes, som med to mål i finalen ble EIK-rekruttenes toppscorer med 12 fulltreffere denne sesongen.

– Utrolig kjekt at Sæternes Stapnes scoret to «goalgettermål» og med det tok en fortjent toppscorertittel for EIK 2. Nå ser jeg veldig frem til å følge hans utvikling i 3. divisjon neste år, sier han.

«Utrolig kjekt at Sæternes Stapnes scoret to «goalgettermål» og med det tok en fortjent toppscorertittel for EIK 2. Nå ser jeg veldig frem til å følge hans utvikling i 3. divisjon neste år». Ojan Bijan

Bijan ville også rette en stor takk til alle som har bidratt i år.

– Jeg vil gi en stor takk til hele gjengen for kampen, sesongen og mange gode øyeblikk, sier Bijan om sesongen som nå er historie.

Ser frem mot neste år

Arbeidet med å forberede et nytt liv i 3.divisjon for EIK-rekruttene er allerede i gang.

– Arbeidet er i gang med å sette sammen en tropp og et trenerapparat for neste år. Jeg er veldig frem til å følge utviklingen til mange spillere på dette laget. Jeg er optimist og har tro på at våre spillere vil gjøre en god figur i neste års 3. divisjon, avslutter Bijan.

Grunnet keepermangel var keeperlegende Asle Sirevåg  for øvrig tilbake mellom stengene i fredagens KM-kamp. Veteranen klarte seg meget godt i sin første kamp på en god stund.

«Jeg er veldig frem til å følge utviklingen til mange spillere på dette laget. Jeg er optimist og har tro på at våre spillere vil gjøre en god figur i neste års 3. divisjon». Ojan Bijan

Foto: Oddvar Olsen

KAMPFAKTA

KM-finale i 4. divisjon, Modenabanen, Vardeneset:

Vardeneset – EIK 2 3-2 (1-1)

Mål: 0-1 (10) Bjørn Sæternes Stapnes, 1-1 (14), 2-1 (52), 3-1 (73), 3-2 (89) Bjørn Sæternes Stapnes

Dommer: Senthalan Sellathurai

EIKs tropp: Asle Sirevåg, Aleksander Nygård Kjellmann, Jan Eric T. Gløpstad, Stein Johnny Myklebust, Even Myklebust, Sander Remme, Jan-Teodor Noreng Tollefsen, Tomas Mulugheta, Kristoffer Rasmussen, Jostein K. Salvesen, Henrik Lædre, Bjørn Sæternes Stapnes, Thomas Hallan-Christensen

Share