Stavnheim og Hunnestad blir nye EIK 2-trenere

Lars Arne Stavnheim og Stian S. Hunnestad skal lede EIK 2 i 3. divisjon neste år. Samtidig løftes satsingen på rekruttlaget betydelig.

NYE TRENERE

EIK Fotball er svært fornøyde med å kunne offentliggjøre at Stian S. Hunnestad og Lars Arne Stavnheim blir EIK 2s trenerduo i 2018. Hunnestad og Stavnheim blir likestilt som trenere, og skal dermed lede laget sammen i 3. divisjon. Begge to kjenner klubben svært godt, og har begge et hjerte i EIK. Hunnestad står bokført med 451 kamper for A-laget i perioden 1997 til 2013. De siste årene har han vært med i trenerteamet rundt juniorlaget. Stavnheim har 164 kamper for A-laget og denne sesongen trent klubbens damelag. I fjor hadde han ansvaret for 16-årslaget.

Egen treningsgruppe

Sportslig leder i EIK Fotball, Håkon Lædre, er svært tilfreds med at Hunnestad og Stavnheim skal lede satsingen på rekruttlaget neste år.

– Vi er veldig fornøyde med at vi får to lokale og dyktige trenere til å ha ansvaret for denne satsingen, sier Lædre.

For første gang blir EIK 2 en egen treningsgruppe gjennom en hel sesong. Laget vil bestå av spillere i junioralder, og spillere som er over aldersbestemte lag. I tillegg vil de under kampene bli supplert med spillere fra A-laget.

«Vår ambisjon er at laget skal drives så likt så mulig et vanlig A-lag. Det vil bli et tett samarbeid mellom A-laget, rekruttlaget og juniorlaget. Den viktigste oppgaven til rekruttlaget, er at vi har en arena for spillerutvikling hvor spillerne får muligheten til å utvikle seg til å bli A-lagsspillere» Håkon Lædre

– Vår ambisjon er at laget skal drives så likt så mulig et vanlig A-lag. Det vil bli et tett samarbeid mellom A-laget, rekruttlaget og juniorlaget. Den viktigste oppgaven til rekruttlaget, er at vi har en arena for spillerutvikling hvor spillerne får muligheten til å utvikle seg til å bli A-lagsspillere, sier Lædre.

– Hunnestad og Stavnheim kjenner klubben og spillerne godt fra før. Nå blir deres oppgave å utvikle dem videre. Vi kjenner også dem godt, og vi vet hva vi får med de bak roret, sier Lædre.

Gleder seg

Lars Arne Stavnheim gleder seg stort til å komme i gang på treningsfeltet sammen med Hunnestad.

– Dette blir en veldig spennende utfordring. Det er en veldig interessant spillergruppen bestående av kun lokale spillere. Det er en ung tropp som jeg håper vi klarer å forme til å bli fremtidige A-lagsspillere. Det er en oppgave som trigger meg veldig, sier Stavnheim.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, legger han til.

» Dette blir en veldig spennende utfordring. Det er en veldig interessant spillergruppen bestående av kun lokale spillere. Det er en ung tropp som jeg håper vi klarer å forme til å bli fremtidige A-lagsspillere. Det er en oppgave som trigger meg veldig». Lars Arne Stavnheim

Også Hunnestad ser veldig frem til å komme i gang. Han tror de to vil utfylle hverandre på en god måte.

– Det er utrolig mange unge og spennende spillere i klubben. Jeg har vært med rundt juniorlaget i år, og hadde en fantastisk opplevelse på Dana Cup, blant annet. Dette er spillere som det bor mye i, og som jeg tror vi kan utvikle videre til å ta ytterligere steg, sier Hunnestad.

Utfordring

Den ferske EIK 2-trenerne vet at de har en stor utfordring foran seg i 3.divisjon, som i likhet med 2. divisjon, ble omstrukturert foran denne sesongen.

– Nivået i 3. divisjon er høyere enn da jeg spilte for noen år siden. Men dette blir en utrolig bra arena for mange unge spillere å utvikle seg i, sier Hunnestad.

Skal spille attraktiv fotball

Han er tydelig på at han og Stavnheim har ambisjoner om at laget skal utvikle en fin og offensiv spillestil.

– Vår ambisjon er at vi skal spille underholdende og offensiv fotball. Det er noe jeg brenner for. Vi skal holde mye på ball, men det kommer til å bli tøft til tider, sier Hunnestad.

«Vår ambisjon er at vi skal spille underholdende og offensiv fotball. Det er noe jeg brenner for». Stian S. Hunnestad

Begge er enige om at de blir en trenerduo som vil utfylle hverandre på en god måte.

– Stian har sine kunnskaper og ferdigheter innenfor det offensive delen, mens min sterkeste side er det defensive. Det tror jeg blir en bra kombinasjon, sier Stavnheim.

EIK Fotball ønsker Stian S. Hunnestad og Lars Arne Stvanheim lykke til med trenerjobben.

Share